Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

OM eist taak- en celstraf voor dealer

Toegevoegd: 16-06-2016, 16.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 22-jarige S. W. uit Waarde is donderdag een taakstraf van 240 uur, een tenuitvoerlegging van een eerder vonnis van 58 uur en een celstraf van 180 dagen waarvan 155 dagen voorwaardelijk geëist wegens drugshandel.


W. was medio juli vorig jaar net uit detentie toen hij weer begin te dealen in XTC en amfetaminen. Uit getapte telefoongesprekken zou het soms gaan om 500 tot 1.000 pillen. De pillen werden hem geleverd door zijn zwager. Midden december kwam er een einde aan zijn handel en wandel en werd hij achter de tralies gezet.

Inmiddels is W., na een periode waar volgens zijn raadsman 'schaamte en schuld' overheersten, weer op het rechte pad en is hij druk bezig zich voor te bereiden op een studie. Reden voor de officier om niet volgens de gangbare richtlijnen van het Openbaar Ministerie veertien maanden cel te eisen. "Meneer mag zich enorm in zijn handen knijpen bij deze eis", hield de officier van justitie hem voor. "Dit is voor u nu eens echt mazzel hebben."

Uitspraak 30 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren