Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 165 km

Flinke wateroverlast na hoosbuien

Toegevoegd: 16-06-2016, 22.29 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Hoosbuien hebben donderdagavond op Zuid-Beveland voor wateroverlast gezorgd. Met name in Yerseke was sprake van overtollig water dat niet meer goed wegliep.


In meerdere straten in het lager gelegen deel van het centrum van Yerseke liep de riolering over. Hierdoor kwamen straten vol water te staan en moesten wegen worden afgesloten. Onder meer de Koningin Julianastraat en omliggende straten stonden blank.

Bij woningen, kelders en garages stroomde het water soms letterlijk naar binnen. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk maar gesteld kan worden dat die voor sommige inwoners van het dorp flink kan oplopen.

De brandweer rukte met diverse voertuigen uit om het water weg te pompen en om te proberen de schade zo veel mogelijk te beperken. Hiervoor werd onder meer gebruik gemaakt van een grote dompelpomp. Om de inzet van de verschillende hulpdiensten goed te kunnen afstemmen is GRIP 1 afgekondigd.

Niet alleen in Yerseke ging het mis. Ook in Goes (onderste rij, eerste 4 foto's) en Kapelle moest de brandweer ingezet worden bij meldingen van wateroverlast.

Over dit onderwerp is een rechter artikel verschenen:
'Wateroverlast niet door slecht onderhoud' (17-06-2016)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissingse (17-6-2016 om 01:00)
Wat zitten we hier dan toch goed in vlissingen, een paar druppels gehad maar dat was het dan ook
mees (16-6-2016 om 23:19)
Balen voor men daar, in Vlissingen scheen heel de dag het zonnertje
Cookie-instellingen beheren