Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Inbrekers Middelburg verdacht van 16 diefstallen

Toegevoegd: 17-06-2016, 11.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Twee mannen die vorige maand werden opgepakt vanwege een inbraak in een restaurant in Middelburg zijn volgens de politie vermoedelijk verantwoordelijk geweest voor in totaal 16 diefstallen en inbraken.


Na de inbraak op 1 mei bij restaurant Onassis aan de Lange Noordstraat werd op 6 mei een 46-jarige Middelburger aangehouden als verdachte. Bij de inbraak werd niets buitgemaakt, maar er ontstond wel schade aan het pand doordat de toegang geforceerd werd.

Een paar weken na de arrestatie van de Middelburger kon ook nog een 42-jarige verdachte worden opgepakt. Bij doorzoekingen in woningen in Middelburg en Vlissingen werden goederen aangetroffen waarvan uit onderzoek bleek dat zij afkomstig waren van eerder gepleegde inbraken en diefstallen. Inmiddels zijn veel van deze goederen weer terug naar de rechtmatige eigenaren. Nog niet alle goederen zijn bij een eigenaar te brengen, want nog niet alle eigenaars hebben zich gemeld.

Het tweetal wordt er inmiddels van verdacht in totaal 16 diefstallen en/of inbraken te hebben gepleegd in de periode van juli 2015 tot en met begin mei 2016. De diefstallen werden gepleegd in vakantiewoningen, bij bedrijven en op campings op Walcheren.

Beide verdachten zijn in afwachting van de rechtszaak inmiddels in vrijheid gesteld. Omdat het onderzoek nu is afgerond is er volgens de politie geen reden meer om de twee mannen nog langer vast te houden. "Zij zullen zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden", aldus een woordvoerder.

Zie ook:
- Politie zoekt eigenaren sieraden (19-05-2016)
Verdachte inbraak restaurant opgepakt (12-05-2016)
Video inbraak restaurant M'burg online (04-05-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zegikniet (18-6-2016 om 00:29)
Wat fijn dat deze 'trieste' sukkels zijn gepakt. In vol ornaat op facebook! We beginnen jullie steeds beter te kennen! Nou niet meer doen he jongens, nu echt je leven beteren! Hahahaha
Cookie-instellingen beheren