Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 24 km

Twee automobilisten met alcohol op

Toegevoegd: 19-06-2016, 13.43 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op Schouwen-Duiveland twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.


Rond 03.00 uur werd een 24-jarige automobilist uit Burgh-Haamstede op de Roelandsweg in Renesse aan de kant gezet. De man moest een blaastest en toen hieruit bleek dat hij teveel had gedronken is hij meegegaan naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse.

"Hieruit bleek dat hij twee keer zoveel had gedronken als is toegestaan", zo zegt de politie. De man heeft een proces-verbaal gekregen. "De officier van justitie bepaalt op een later tijdstip hoeveel de man moet gaan betalen", zo legt de politie uit. De man reeg ook een algeheel rijverbod.

Een uur later werd bij de Rampweg in Renesse een 31-jarige Duitser uit Remscheid betrapt op hetzelfde feit. Op het politiebureau bleek dat hij ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De Duitser moest zijn rijbewijs inleveren. De man kreeg ook een proces-verbaal en daarnaast heeft hij een dagvaarding meegekregen. De man moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (20-6-2016 om 18:59)
Die Duitser moet toch direct contant betalen? Of krijgen die nu de zoveelste voorkeursbehandeling?
Verrassing (20-6-2016 om 13:48)
Voor dronken automobilisten is er maar een oplossing! Auto in beslag nemen en in de pers voor oud ijzer. Vervolgens rijbewijs een jaar invorderen. Als ze het dan nog niet snappen..........
A. Wisse (20-6-2016 om 08:53)
Als je nu eens beginnen om iedere drankrijder een maand vast te houden, voorkom je dan niet veel ellende i.p.v. ze een administratieve sanctie op te leggen? Het lijkt wel of de rechterlijke macht nog alsmaar niet weet te erkennen wat alcohol op de verkeerde plaats en moment kan doen. Wie is hier niet nuchter?
Tommy (19-6-2016 om 22:11)
Ze leren het ook echt nooit. Gewoon niet drinken als je nog moet rijden, hoe moeilijk kan het nu toch zijn. Goed werk van de politie, deze ritjes hadden ook anders kunnen aflopen...
Cookie-instellingen beheren