Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Zeven minderjarige verdachten aangehouden

Toegevoegd: 22-06-2016, 12.56 uur
Door: Roland de Jong

KORTGENE - De politie heeft de afgelopen maand verschillende minderjarige jongens uit Kortgene aangehouden die verdacht worden van in totaal circa 20 strafbare feiten.


De jongens zijn tussen de 12 en 17 jaar oud en zouden in wisselende samenstelling onder meer diefstallen uit winkels, caravans en tenten hebben gepleegd. Ook zouden ze verantwoordelijk zijn geweest voor een inbraak in een sportkantine, diverse vernielingen en bedreigingen. Bijna alle feiten waarvan zij worden verdacht zijn gepleegd op Noord-Beveland.

De zaak kwam aan het rollen toen er op 7 juni op een camping in Kortgene een personenauto werd gestolen. Dit werd bij de politie gemeld en agenten kregen de gestolen auto in het vizier. Na een achtervolging werden in ’s-Heerenhoek drie minderjarige verdachten aangehouden.

Deze verdachten bleken die nacht ook nog in een aantal caravans op de camping te hebben ingebroken. De politie startte een onderzoek en dat resulteerde in nog vier aanhoudingen. Alle jongeren zijn inmiddels voor de kinderrechter geleid en, op één na, in bewaring gesteld.

Zie ook:
Politie rijdt inbrekers klem (07-06-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (23-6-2016 om 07:01)
Gezien de leeftijden zijn ze nog verplicht op school te zitten en wat ik helemaal niet begrijp ik zal de ouders toch ook wel geweten hebben dat ze weinig thuis waren, ik vind de verantwoording bij de ouders ligt en moeten ook zij voor de kosten opdraaien.
WalterG (22-6-2016 om 14:50)
Hoe kaler de kip, hoe minder te plukken. Dus toch in eerste instantie de ouders verantwoordelijk stellen, mogen ze dat thuis lekker uitvechten. Niet de benadeelden met een probleem opzadelen!
R (22-6-2016 om 13:32)
niks op ouders.zelf dokken
zeeuw (22-6-2016 om 13:07)
er is maar een manier , de kosten op de ouders schuiven
Cookie-instellingen beheren