Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Burgemeester sluit woning om harddrugs

Toegevoegd: 23-06-2016, 14.40 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Op last van burgemeester Zoon van de gemeente Reimerswaal is een woning aan de Steeweg in Yerseke gesloten. De burgemeester heeft hiertoe besloten na de vondst van harddrugs.


Uit politieonderzoek is volgens de gemeente gebleken dat handel in verdovende middelen plaatsvond vanuit de betreffende woning. Ook gebeurde dat op openbare plaatsen binnen de gemeenten Reimerswaal en Kapelle.

"Bij een huiszoeking in de woning is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. De politie heeft vervolgens een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd over te gaan tot sluiting van de woning", zo laat de gemeente weten.

De sluiting is volgens de gemeente geheel in lijn met de geldende beleidsnota en is ingegaan op 23 juni 2016 en duurt tot 15 september 2016. Het verbod betekent dat gedurende deze drie maanden niemand de woning mag betreden. Gebeurt dat wel, dan is de overtreder strafbaar.

Signaal
Volgens een gemeentewoordvoerder is de sluiting bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken binnen het criminele circuit. Daarnaast wil de gemeente naar direct omwonenden en de rest van de omgeving het signaal afgeven dat dit type activiteiten niet wordt getolereerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Staffie (24-6-2016 om 00:28)
Ik hoop dat de burgemeester van Vlissingen eens de tijd neemt om door de buurt, omgeving Scheldestraat te wandelen, dan kan hij heel wat voordeuren dichtplakken. Zelfs een blinde agent kan daar de dealers vinden maar je moet het wel willen natuurlijk en daar lijkt het aan te ontbreken " de zin om ze op te pakken" is weg, snap ik ook wel want ze lopen zo weer buiten maar de burger zit er mee pffff bedankt dan maar weer
Jacky (23-6-2016 om 20:08)
Dan mag ik ervan uitgaan dat als dit beleid in bredere zin wordt toegepast, en niet naar willekeur, het grootste deel van de cafe's in Yerseke de deuren moet sluiten? Me dunkt!
Bouwer (23-6-2016 om 18:43)
Wat doet het nut van sluiten woning nu echt. De woning is in dit geval niet schuldig.Als verhuurder kun je zo ook in de problemen komen.Kijk maar naar het Vlissingse voorbeeld van paar weken terug. Dit valt weer onder de bekende symptoom probleem aanpak,da's het enige wat ze nog kunnen in de politiek. Pak de dader,straf de dader,klaar. Huizen zijn altijd onschuldig.
K (23-6-2016 om 18:35)
Kijk dat is mooi. Het besluit is weloverwogen genomen. Men moet niet te licht vaardig iemand zijn koophuis voor 3 maanden afsluiten, maar in dit geval is er perfect gehandeld. De mensen er voorgoed uitzetten mag wettelijk niet, wel sluiten voor 3 maanden En dan kan je ook even niet telebankieren en zo
lezer (23-6-2016 om 15:39)
Kijk dat is een mooi signaal! Mooi dat de politie zo'n advies geeft en dat de burgemeester hier in mee gaat. Gebeurt veel te weinig in Zeeland! Vernieuwing doet wonderen.
Cookie-instellingen beheren