Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 62 km

Aanhoudingen in Zeeuwse drugszaak

Toegevoegd: 24-06-2016, 14.53 uur
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - Op 7 juni heeft de recherche een 24-jarige man uit Zierikzee aangehouden. De man wordt verdacht van het handelen in verdovende middelen. In dezelfde zaak werden nog twee verdachten opgepakt.


In verband met het lopende onderzoek maakt de politie nu pas de aanhouding bekend. De verdachte werd op 7 juni op heterdaad betrapt toen hij cocaïne aan een andere verdachte verkocht. De koper is direct opgepakt. De verdachte is later die avond, buiten heterdaad, in een pand in Bruinisse aangehouden.

In verband met het verder onderzoek zijn de woning van de verdachte in Zierikzee en de woning in Bruinisse doorzocht. In de woningen werden onder andere cocaïne en hennep aangetroffen. Naast de verdovende middelen werd ook de auto van de dealer, verschillende sieraden ter waarde van ruim 11.000 euro en een contant geldbedrag in beslag genomen.

Verder onderzoek leidde naar een tweede persoon die zich samen met de man uit Zierikzee met de handel in drugs bezig hield. In de woning van deze 24-jarige man uit Burgh-Haamstede werd op 16 juni 2016 een doorzoeking verricht. Hier werden verschillende kleine hoeveelheden verdovende middelen, een hoeveelheid contant geld, een niet van een echt vuurwapen te onderscheiden balletjespistool en een boksbeugel aangetroffen. Naast de 24-jarige bewoner werd ook een 22-jarige man aangehouden die op hetzelfde adres woonde.

De politie heeft de afgelopen periode verschillende afnemers van verdovende middelen gehoord. Daaruit blijkt dat de man uit Zierikzee al langer actief was op het gebied van handel in verdovende middelen. Hij hield zich onder andere met de verkoop van cocaïne, XTC en hennep op het eiland Schouwen-Duiveland.

De twee mannen uit Burgh-Haamstede zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De man uit Zierikzee is dinsdag 21 juni voor de raadkamer geleid en blijft nog zeker dertig dagen vast zitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gijs (25-6-2016 om 17:06)
Mooi werk politie!! En nu aanpakken die mensen-vernielers OM/rechtbank!!
Cookie-instellingen beheren