Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duitser met nepwapen zorgt voor paniek

Toegevoegd: 09-07-2016, 14.54 uur
De nepwapens van de jongen in Westkapelle.
De nepwapens van de jongen in Westkapelle.
© Foto: Facebook / Politieteam Walcheren
Door: Manfred Berrevoets

WESTKAPELLE - Vrijdagavond is een 15-jarige jongen uit Neuss (D) aangehouden nadat hij voor veel consternatie heeft gezorgd op het strand onder aan de zeedijk nabij de Noorderhoofdweg in Westkapelle. Hij liep daar in legerkleding met een bivakmuts op rond en richtte met een (nep)vuurwapen op de daar aanwezige recreanten. Zijn spel heeft voor veel paniek gezorgd.


Rond 18.00 uur komen er diverse telefoontjes bij de meldkamer binnen dat er een man in legerkleding met een vuurwapen op de zeedijk en het strand rondloopt. De melders zijn bang dat hij een aanslag wil plegen. De eenheid die als eerste ter plaatse is, ziet diverse paniekerige mensen die zich schuilhouden achter auto’s en krijgt informatie waar de verdachte zich op dat moment ophoudt.

Op het strand en op de zeedijk zijn op dat moment nog veel recreanten aanwezig, waarvan velen niet in de gaten hebben wat er gaande is. De agenten hebben vooraf kogelwerende vesten aangetrokken en rijden het strand op. Daar komt de verdachte vanachter een caravan aanlopen met in zijn kielzog een tweede man.

Met getrokken pistolen worden deze gemaand met hun handen omhoog te knielen. Nadat hieraan gevolg is gegeven wordt de verdachte met het wapen in de boeien geslagen. Dan wordt pas duidelijk dat het om jongen met het postuur van een volwassene gaat die met een nepvuurwapen een spel heeft gespeeld. De jongen is op vakantie met zijn moeder en haar partner. Alle twee begrijpen zij in eerste instantie niets van de commotie die hun zoon heeft veroorzaakt.

De jongen heeft het legerpak en het nepvuurwapen kennelijk voor zijn verjaardag gehad. Zij verklaren dat deze spullen in Duitsland zijn toegestaan. De betrokken agenten hebben hen bars te verstaan gegeven dat het in deze roerige tijd niet verstandig is om met wapen en camouflagepak rond te lopen. Gezien de dreiging die van hem is uitgegaan en de associatie die het bij velen heeft opgeroepen, zou zijn aanhouding bij een verkeerde beweging ook vervelender hebben kunnen aflopen.

Omdat zowel de moeder als de partner hebben geweten van het spel van de jongen en nepvuurwapens in Nederland verboden zijn, zijn ook zij aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. In de caravan worden nog diverse andere niet van echt te onderscheiden nepvuurwapens gevonden. Alle spullen zijn in beslag genomen.

De moeder en haar partners zijn inmiddels gehoord en weer op vrije voeten gesteld. De jongen zit nog vast en wordt vanmiddag gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
d (11-7-2016 om 21:47)
Laten we het objectief bekijken en niet met de bril van angst gevoedt door een stel idioten. Het was een kind die militairtje speelde. Iets wat vroeger altijd kon en overal gedaan werd. Handig niet, maar wel onschuldig. Niets meer, niets minder.
P (11-7-2016 om 10:48)
Ja dat was sarcasme wat ik hiervoor typte.
lia (10-7-2016 om 19:45)
haha onze zoon loopt zovaak met deze temperatuur in legerkleding en een bivakmuts op en nep pistool. zit tie niet achter zijn computerke...........is dit een grap? P. hij heeft waarschijnlijk teveel er achter gezeten. en deze stoere beelden gezien ... tis te hopen dat hij als tie groot mag worden het niet in het echt moet doen...............denk dat je dan wenst dat hij achter zijn computertje blijft zitten ipv in deze tijd is dit echt geen humor...............voor veel mensen niet acceptabel.
Ik (10-7-2016 om 14:13)
@P: Echt tokkiegedrag. Zijn we hier niet zo dol op.
Di67 (10-7-2016 om 10:25)
je geeft je zoon van 15 een soldatenpak voor zn verjaardag pff aan een kind van 4 misschien. Dit is provocerend gedrag van die knul, geen medelijden mee hebben hij weet dit op die leeftijd echt wel wat ie doet. En die ouders sporen ook niet! Jammer van de vakantie maar ik zou ze terug sturen naar hun eigen land.
P (10-7-2016 om 01:34)
Postuur van een volwassenen en het brein van een muisje. Van geen kwaad bewust haha onze zoon loopt zo vaak met deze temperatuur in legerkleding en een bivak muts op en nep machinepistool, zit ie tenminste niet achter z'n computerke.
Cookie-instellingen beheren