Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bedreigingen na diefstal scooter Breskens

Toegevoegd: 14-07-2016, 11.24 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De politie heeft woensdagavond twee jongens aangehouden voor het uiten van bedreigingen en het stelen van een scooter.


De aangever had de scooter rond 20.00 uur beschadigd teruggevonden in de Zeestraat. Omdat hij was bedreigd met een (nep)vuurwapen en een scherp voorwerp werd de politie gewaarschuwd. Die kreeg al snel de namen door van de twee verdachten. In het plaatsje Boerenhol werd een 15-jarige verdachte aangetroffen. Deze jongen, afkomstig uit Groede, bleek een hoofdwond te hebben en werd daarom door agenten naar het ziekenhuis gebracht.

De politie wist even later ook de tweede verdachte, een 18-jarige jongeman uit Breskens, aan te houden. Omdat was gemeld dat de aangever bedreigd was met een (nep)vuurwapen, zijn agenten hier naar op zoek gegaan. Het betreffende wapen werd aangetroffen op de Promenade in Breskens. Het is in beslag genomen en zal worden onderzocht.

De twee verdachten zitten nog vast en zullen vandaag verder gehoord worden over hun aandeel in de zaak. De gewonde jongen is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt nog hoe de jongen het letsel precies heeft opgelopen. Men is nog op zoek naar getuigen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (14-7-2016 om 12:56)
15 en 18 jaar oud ! Laten voelen (en niet als "jeugdigen" (met doorzending naar HALT-bureau) maar als volwassenen dat ze om deze redenen niet thuis (kunnen) horen in deze maatschappij. Een fikse boete en een poos in de cel zal hun het wellicht leren en doen beseffen en ze zo niet door kunnen gaan (hoop ik).
Cookie-instellingen beheren