Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist tot 4 jaar voor poging diefstal met geweld

Toegevoegd: 14-07-2016, 14.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen drie mannen uit Sint Maartensdijk zijn donderdag in Middelburg celstraffen van achttien maanden tot vier jaar geëist. De hoogste straf, vier jaar, werd tegen de 46-jarige P. van O. geëist. De andere verdachten hoorden celstraffen van drie jaar waarvan een jaar voorwaardelijk, respectievelijk 18 maanden tegen zich eisen.


De drie worden verdacht van een poging tot diefstal met geweld. Die zou plaats hebben gevonden in de avond van 19 december vorig jaar. Van O. was betrokken bij de opzet van een hennepkwekerij die door een goede kennis uit Stavenisse was geëntameerd. Hij zou daar tienduizend euro mee verdienen.

Toen de hennepkwekerij werd geript en van O. dus ook geen zicht meer had op zijn beloning ging hij naar een plaatsgenoot van wie hij vermoedde dat die er meer van zou weten. S. W. en M. IJ. gingen met hem mee. W. hoefde overigens alleen maar kwaad te kijken en mogelijk zou dat bij het gesprek indruk maken.

Voor de zekerheid had Van O. ook een luchtbuks en een nepvuurwapen (aansteker) meegenomen. Bij de man die meer zou kunnen weten ontaardde het gesprek al snel in een woordenwisseling en gingen Van O. en W. naar de man in Stavenisse. Ook daar ontstond ruzie. Dit keer werd de politie er bijgehaald.

Het trio belandde in de cel en zit met uitzondering van IJ. nog steeds in voorarrest. Volgens de raadslieden was er slechts sprake van bedreiging geweest en bleek uit niets dat er een poging tot diefstal met geweld was geweest. Voor dat laatste vroegen ze dan ook vrijspraak. Het verzoek om W. uit zijn voorlopige hechtenis te schorsen - hij zit al 204 dagen vast - werd door de rechtbank afgewezen.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren