Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeiljacht met motorpech schiet pijlen af

Toegevoegd: 15-07-2016, 10.27 uur
De KNRM heeft het jacht naar een haven gesleept.
De KNRM heeft het jacht naar een haven gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De bemanning van een Frans zeiljacht dat kampte met motorpech heeft donderdagmiddag twee noodvuurpijlen afgestoken en daarmee de aandacht getrokken van de strandwacht.


De drie zeilers voeren de monding van de Westerschelde op. Toen ze de motor wilden starten weigerde deze echter dienst. Volgens de KNRM wisten de drie niet via welk marifoonkanaal ze de Kustwacht moesten oproepen en daarom besloten ze de noodvuurpijlen af te steken. De bemanning van de reddingsboot van de strandwachtpost in Dishoek merkte de pijlen op en sloeg verder alarm.

De strandreddingsboot was snel ter plekke en kreeg assistentie van een loodsboot. De grotere KNRM-reddingboot Zeemanshoop kwam ter plaatse om het zeiljacht op sleeptouw te nemen naar een jachthaven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (15-7-2016 om 12:11)
dit kost klauwen met geld wat een zeelui tegen woordig
Cookie-instellingen beheren