Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 265 km

Vrouw pleegt diefstallen via babbeltrucs

Toegevoegd: 15-07-2016, 13.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een vrouw van 40 á 50 jaar oud heeft deze maand al zeker drie oudere mensen bestolen of geprobeerd te bestelen via een babbeltruc. De slachtoffers wonen in Goes, 's-Heer Arendskerke en Zierikzee.


Op zaterdagavond 2 juli ontdekte een echtpaar aan de Oude Rijksweg in 's-Heer Arendskerke dat vermoedelijk diezelfde middag geprobeerd was de voordeur open te breken. 's Middags was bij de voordeur van hun woning aangebeld. De bewoonster was om de woning heen gelopen naar de voorzijde en ontmoette daar een vrouw die de weg vroeg. Na een praatje verdween ze. 's Avonds werd de poging tot inbraak ontdekt. Er bleek niets te zijn gestolen.

Dinsdagmiddag 12 juli werd een hoogbejaarde vrouw in haar woning aan de Hoge Molenstraat in Zierikzee van sieraden en geld besloten. Een vrouw kwam met een smoes binnen en leidde het slachtoffer naar de badkamer en hield haar daar aan de praat. Daarbij bleef de voordeur openstaan. De volgende dag ontdekte de bewoonster dat enkele sieraden en geld waren gestolen. Ze deed aangifte bij de politie.

Eveneens afgelopen dinsdag werd een derde hoogbejaarde vrouw slachtoffer van een babbeltruc. 's Middags belde een vrouw aan bij haar woning aan de Troelstralaan in Goes. Deze vertelde dat ze een thuiszorgmedewerkster was. De vrouw werd binnengelaten. Het is de politie nog niet helemaal duidelijk wanneer zij weer is vertrokken maar later bleek dat de woning was doorzocht en dat enkele sieraden en geld waren gestolen. De zoon van het slachtoffer belde rond 18.15 uur de politie. Van de diefstal is een aangifte opgenomen.

Volgens de politie is het mogelijk dat één en dezelfde vrouw achter de babbeltrucs zit. "Opvallend is in ieder geval dat gesproken wordt over een vrouw met een nagenoeg zelfde signalement", zo zegt de politie. Het signalement luidt als volgt: blanke vrouw, leeftijd 40 á 50 jaar; lengte 1.65 tot 1.70 m., Nederlands sprekend, donker of geverfd haar (halflang), verzorgd en beleefd uiterlijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren