Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Mannen met alcohol op betrapt tijdens controle

Toegevoegd: 17-07-2016, 10.52 uur - Update: 17-07-2016, 13.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond en vannacht tijdens verkeerscontroles op Schouwen-Duiveland twee mensen betrapt die onder invloed van alcohol reden.


Tussen 20.30 en 23.30 uur werd gecontroleerd op de Dorpsweg in Bruinisse. Dit gebeurde volgens de politie vanwege de Visserijdagen die daar werden gehouden. In totaal werden 236 blaastesten uitgevoerd. Een man uit Nieuwerkerk had te veel alcohol op en blies 940 Ug/l.

Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingevorderd. Ook kreeg hij een algeheel rijverbod van 12 uur. Naast de boete zal hij ook worden aangemeld bij het CBR voor een alcoholcursus. De Officier van Justitie gaat binnen 10 dagen een beslissing nemen over het rijbewijs van de man en daarmee zal duidelijk worden of hij dit terug krijgt of dat het langer ingenomen blijft.

Rondom Renesse werd gecontroleerd op de 
Serooskerkseweg in Burgh-Haamstede, de Kuijerdamseweg in Ellemeet en Roelandsweg in Renesse. Hier werden tussen 00.30 uur en 04.00 uur 195 blaastesten uitgevoerd. Een 34 jarige man uit Ooltgensplaat had ook te veel gedronken: hij blies een waarde van 355 Ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 3 uur en een zogenaamde LEMA-cursus (alcoholcursus).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hans maijs (17-7-2016 om 11:46)
ik geloof dat de mensen het nooit leren als er zo nodig gedronken moet worden en je geeft zo veel geld uit aan drank hou dan rekening dat je geld over houd om een taxi te bestellen
Cookie-instellingen beheren