Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 112 km

Brand Middelburg ontstond door kwekerij

Toegevoegd: 18-07-2016, 15.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De woningbrand donderdagavond aan de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg is ontstaan door de aanwezige wietkwekerij. Dat stelt de politie in een bericht op Facebook.


Volgens de politie heeft onderzoek van de brandweer en een fraude-expert van netwerkbeheerder Enduris uitgewezen dat de brand onstond in de schakelapparatuur van de hennepkwekerij. "De schakelapparatuur was dusdanig aangesloten dat er sprake was van brand- en elektrocutiegevaar", zo schrijft de politie.

De brand werd rond 20.35 uur opgemerkt. De politie heeft een 51-jarige Middelburger aangehouden als verdachte. Hij is volgens de politie aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs en het veroorzaken van brand. Diverse materialen voor het kweken van hennep zijn volgens de politie in beslag genomen.

Zie ook:
Wietkwekerij ontdekt na brand Middelburg (15-07-2016)
Woningbrand Nieuwe Vlissingseweg Middelburg (14-07-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren