Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Reanimatie op motorjacht Oosterschelde

Toegevoegd: 20-07-2016, 23.29 uur
Door: Manfred Berrevoets

WEMELDINGE - De hulpdiensten hebben dinsdagavond een opvarende van een motorjacht geprobeerd te reanimeren. De hulp kwam te laat.


Het zou gaan om een zwemmer in problemen of een drenkeling op de Oosterschelde tussen Wemeldinge en Kattendijke. Het patrouillevaartuig RWS 75 van Rijkswaterstaat bevond zich in de buurt van het incident en meldde zich al snel ter plaatste. Het bleek dat aan boord van een motorjacht een persoon was die gereanimeerd moest worden.

Vanaf de RWS 75 werden een bemanningslid en een AED overgezet. De RWS 75 heeft het motorjacht langszij genomen en koers gezet naar de dichtstbijzijnde haven in Wemeldinge. Onderweg zijn twee KNRM opstappers aan boord gegaan om te assisteren bij de reanimatie.

In Wemeldinge is de persoon overgedragen aan gereedstaand ambulancepersoneel. Helaas bleek alle hulp tevergeefs. Het slachtoffer kwam te overlijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren