Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Speedboot met problemen bij Breskens

Toegevoegd: 21-07-2016, 22.09 uur
De speedboot is door de KNRM naar de haven gesleept.
De speedboot is door de KNRM naar de haven gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - Een speedboot van een groep waterskiërs is donderdagmiddag in de problemen gekomen nabij de veerhaven van Breskens. Door de gezamenlijke inspanning van de strandwacht en de KNRM is de boot in veiligheid gebracht.


De schipper van de reddingboot werd vanmiddag aangesproken door een man die met spoed hulp zoekt. Een motorboot met acht personen aan boord is in de problemen nabij de boei Het Veer. Het waterski-touw was in de schroef gedraaid en de boot dreigt te stranden op een paalhoofd. De schipper laat via de Nederlandse Kustwacht snel alarm maken voor de reddingbootbemanning.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een reddingsvlet van de strandwacht de boot al uit de gevarenzone heeft getrokken en de haar weg houdt van het strand. De bemanning kan de sleephaak bevestigen in het traileroog van de speedboot. Vervolgens worden de onfortuinlijke waterskiërs naar Breskens gesleept en veilig afgemeerd bij de kraan van de jachtwerf.

Als de boot even later uit het water gehesen wordt is goed te zien wat de problemen waren. Het touw kan even later uit de schroef verwijderd worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren