Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Zware verwondingen na hondenbeet

Toegevoegd: 22-07-2016, 11.08 uur - Update: 22-07-2016, 15.16 uur
Door: Roland de Jong

ELLEMEET - Bij het bijtincident donderdagavond met een hond op een camping in Ellemeet heeft volgens de politie een meisje zware verwondingen opgelopen.


Rond 20.15 uur werden bij de Kuijerdamseweg een jongen en een meisje gebeten. "Vooral het meisje had zware verwondingen opgelopen", aldus de politie. Er werden meerdere ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen. De slachtoffers werden met ambulances naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Het meisje (7) en de jongen (11) zijn zus en broer en woonachtig in het Duitse Kleve.

De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het incident. "Het bleek dat de hond vast zat gebonden aan een caravan en op een onbewaakt moment was losgebroken. Hierna heeft hij de twee kinderen gebeten. De eigenaar van de hond is afkomstig uit het Duitse Krefeld", aldus de politie.

De hond is naar een asiel gebracht. Gisteren meldde de wijkagent van Schouwen-Duiveland dat de viervoeter een spuitje zou krijgen maar over het lot blijkt nog niet te zijn besloten. "Vandaag zal overleg plaatsvinden tussen dierenartsen, het dierenasiel en de eigenaar van de hond wat er met de hond moet gebeuren", aldus een politiewoordvoerder vandaag. De eigenaar wil de hond laten inslapen, maar de dierenarts wil dit niet uitvoeren. De eigenaar neemt de hond mee naar huis en bezoekt daar een dierenarts.

Zie ook:
Gewonden na bijtincident met hond (21-07-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (24-7-2016 om 10:29)
@Jaap. Volgens mij ben je zelf de weg kwijt Jaap!! Een dier zonder gedegen onderzoek zomaar afmaken, is barbaars. Waarschijnlijk aan jouw reactie te zien boeit je dat niet. Gelukkig zijn er mensen, die hier over moeten beslissen, die wel nadenken en met meerdere scenario's rekening houden. Een gedragtest toont aan of de hond vals is, of dat de hond mogelijk gepest is. Jouw reactie loopt over van emotie, wat nooit een goede raadgever is.
Viervoeter (23-7-2016 om 12:58)
Raar dat er nu geen ras bij staat.. als het een Stafford of Pitbull geweest was, was dit nadrukkelijk meerdere malen herhaald in dit verhaal.. ontopic.. is natuurlijk erg wat er gebeurd is, wens de kids veel sterkte en een spoedig herstel toe!
Jaap (23-7-2016 om 08:31)
Gedragstest? Mensen zijn echt helemaal de weg kwijt. Afmaken om erger te voorkomen. Mensen die een dierenleven gelijk of boven het leven van een mens stellen moeten ook een spuitje met extra verstand krijgen. Voor die mensen: Keuze: stel dat je moet kiezen. Je kan slechts 1 leven redden door je hart te doneren. De 2 keuzes zijn: je kind van 6 of de hond. Wat kies je dan. Precies...
Jan (22-7-2016 om 16:09)
Voor dit soort gevallen is een gedragtest uitgevonden. Zakt de hond in kwestie voor deze test is het hoogst waarschijnlijk dat de hond word ingeslapen. Het is jammer dat de dieren de dupe zijn, slecht opgevoed, slechte baas, allemaal factoren die een rol kunnen spelen in het gedrag van zo'n hond. Over deze situatie kan ik niet oordelen omdat ik de in en outs er niet van weet. Ik laat ook geen kinderen bij mijn honden als ik er zelf niet bij ben. Voorkomen is beter dan genezen.
jan (22-7-2016 om 15:41)
Lijkt mij duidelijk dat dit einde oefening van die hond betekent. we zitten toch niet te wachten op valse beesten die , in dit geval, kinderen aanvallen. Mijns inziens maar 1 remedie, hond spuitje en eigenaar boete.
peter (22-7-2016 om 13:13)
Dat die hond kinderen heeft aangevallen is niet goed, maar om dan zo,n beest gelijk een spuitje te geven gaat mij te ver. Als iemand meisjes die naar school gaan lastig vallen en te betasten, krijgen die dan ook een spuitje? De hond heeft maar een ding een bek om mee te bijten, zo'n persoon gebruikt zijn verstand niet en hebben ook een grote bek.
Cookie-instellingen beheren