Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: Ook asbest bij Albert Heijn XL Vlissingen

Toegevoegd: 23-07-2016, 11.07 uur
De rook trok vanochtend over het parkeerterrein.
De rook trok vanochtend over het parkeerterrein.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De asbest die is vrijgekomen bij de grote brand vanochtend in Vlissingen is ook terecht gekomen op het parkeerterrein en het dak van de Albert Heijn XL-supermarkt in Vlissingen. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland.


Eerder was al asbest teruggevonden op een deel van de Gildeweg en het parkeerterrein tussen de Praxis-bouwmarkt en de Albert Hein XL-supermarkt teruggevonden. Het nieuwe gebied is apart afgezet en mag niet betreden worden om eventuele verspreiding van de asbesthoudende deeltjes te voorkomen. De winkels in het gebouw van Albert Heijn XL blijven voorlopig dicht. "Het aanwezige personeel wordt door brandweer begeleid als ze weg willen. Zij kunnen lopend het gebied verlaten", aldus de Veiligheidsregio.

Er wordt een plan gemaakt om de asbesthoudende deeltjes te verwijderen, inclusief van de auto's en (snor)fietsen die hier nu staan. Ook wordt de verdere omgeving verkend op eventuele aanwezigheid van asbesthoudende materialen. "Het is in ieder geval uitgesloten dat er asbesthoudend materiaal ligt ten zuiden van Paul Krugerstraat, het Baskensburgplein en de sportvelden", aldus de woordvoerder.

De brand werd omstreeks 07.35 uur ontdekt. Toen de eerste brandweerwagen arriveerse had de brand zich al flink ontwikkeld. Daarom werd opgeschaald naar grote brand. De vlammen grepen ook daarna nog flink om zich heen. Meerdere panden zijn beschadigd geraakt. Er zijn zeven blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Even na 08.00 uur is GRIP 1 afgekondigd. Rond 10.55 uur is het sein 'brand meester' afgegeven. De brandweer verwachtte toen echter nog wel lange tijd bezig te zijn met nablussen.

Zie ook:
Grote uitslaande brand Gildeweg Vlissingen  (23-07-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren