Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 58 km

Opruimen asbest Vlissingen in volle gang

Toegevoegd: 23-07-2016, 21.28 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De schoonmaak van het bedrijventerrein rond het door brand verwoeste Autobedrijf Hofman en Autocentrum Zeeland in Vlissingen is op dit moment in volle gang. Een gespecialiseerd bedrijf is bezig is asbest deeltjes op te ruimen.


Bedrijven op het bedrijventerrein aan de Gildeweg in Vlissingen zijn ernstig gedupeerd door de grote brand. Zo waren een supermarkt, een kampeercentrum, een viswinkel, een doe-het-zelfzaak, een tuinmeubelenbedrijf en diverse autobedrijven waren de hele dag gesloten.

Vanwege de brand is de President Rooseveltlaan afgesloten tussen de Industrieweg en de Nieuwe Vlissingseweg. Hier wordt eventuele aanwezigheid van asbesthoudende delen onderzocht. De Gildeweg blijft voorlopig ook afgesloten.

In verband met de grote brand aan de Gildeweg heeft de locoburgemeester een brief gestuurd aan de bewoners en de bedrijven van de Gildeweg en omgeving. De gemeente Vlissingen heeft een telefoonnummer opengesteld voor mensen die vragen hebben over het effect van de brand: 06-12961179. Tevens nodigt de locoburgemeester alle direct betrokkenen uit voor een informatiebijeenkomst op het Stadhuis op 25 juli 2016 om 19.30 uur.

Voor het bestrijden van de brand zijn vijf blusvoertuigen ingezet en diverse ondersteunende eenheden. De brand heeft drie van de vier loodsen verwoest. Uitbreiding naar de vierde loods is grotendeels voorkomen.

Zie ook:
VRZ: Ook asbest bij Albert Heijn XL Vlissingen
Grote uitslaande brand Gildeweg Vlissingen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Janneke (24-7-2016 om 07:38)
Ik zou de gemeente aan willen raden om bij het rijk een subsidie voor alle bedrijven in Vlissingen aan te vragen zodat zij als ze asbest in hun pand hebben zitten, dit kunnen laten verwijderen. Dit wil je toch niet nog een keer? Zoveel schade, niet alleen voor de heer Hofman maar ook economische schade voor de omliggende zaken.
Cookie-instellingen beheren