Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man aangehouden voor beledigen agenten

Toegevoegd: 24-07-2016, 13.59 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Vrijdagavond is in de Scheldestraat in Vlissingen een man aangehouden omdat hij agenten beledigde.


De politiemeldkamer kreeg rond 19.10 uur een melding dat op de Glacisstraat een groep overlast veroorzaakte. Agenten zagen dat enkele mensen zich bij de slagboom op het parkeerterrein ophielden. Toen de agenten aan kwamen rijden wilde een jongeman waarschijnlijk provoceren en gooide opzettelijk een blikje op straat. Daarna vluchtte hij op een fiets weg. Hij kon de slagboom passeren maar de politieauto niet.

De agenten lieten het er niet bij zitten en gingen in het centrum naar hem op zoek. Op de Scheldestraat kwamen ze hem tegen. Hij wilde er weer vandoor gaan maar kon door de agenten worden staande gehouden. De 21-jarige inwoner uit Middelburg kreeg direct een bekeuring van 140 euro. Hij maakte stennis en werd door de agenten gesommeerd normaal te doen. Toen hij de agenten beledigde was de maat vol.

Hij werd aangehouden en voor verdere afhandeling naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De verdachte vond het niet erg om naar Torentijd te gaan. "Ik heb toch geen dak boven mijn hoofd", zei hij. Tijdens de reis naar Torentijd bleef hij de agenten beledigen.. In het cellencomplex aangekomen bleek de man een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich te hebben. Deze werd inbeslaggenomen.

Voor de belediging kreeg hij een boete van 350 euro waarna hij Torentijd mocht verlaten. De boetes en het mislopen van een nachtje in een bed in Torentijd sloegen bij hem in als een bom. Toen hij vroeg of de agenten hem een lift wilden geven kreeg hij te horen dat hij naar Vlissingen terug mocht lopen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Barry Batsbak (25-7-2016 om 16:35)
Dus Erik, jij was erbij, aangezien je het hebt over een "beetje" kwetsende opmerking? Redelijk simpele opmerking van je. Als we allemaal zo'n instelling hebben, gaat t wel goed komen met Vlissingen! Dakloos of niet, je hebt je maar gewoon te gedragen, punt. Je scheldt geen ambtenaar in functie uit, je scheldt überhaupt niet zomaar iemand uit. Meer dan terechte boete. Gedraag je je, is er niks aan de hand.
Vlissinger (25-7-2016 om 08:34)
@nina: Inderaad sneu, maar is het niet mogelijk dat de jongeman in kwestie geen hulp wilt? Ik ken uit eigen sfeeren genoeg mensen die hun leven (op deze manier) vergooien, maar hulp accepteren ho-maar
Erik (25-7-2016 om 06:57)
Het zijn ook de agenten van voeger niet meer, toen ze nog "veldwachter" genoemd werden en ze hun patrouille achterstevoren zittend op een varken deden. Een "beetje" kwetsende opmerking en ze zijn meteen in hun tere zieltje geraakt en gekwetst...duhhh! En een boete van 350 euries...? Waar gaan ze die naar toe sturen dan als hij geen dak boven zijn hoofd heeft? Kartonnen doos, hectometerpaal 160.0...onder viaduct A58 te Arnemuiden? Ben het op dat gebied helemaal eens met Nina, voor vluchtelingen wordt van alles geregeld...zelfs inrichtingskosten! En het maar gek vinden dat Wilders z'n partij en Pegida zoveel aanhangers krijgen.
Linda (25-7-2016 om 03:44)
Het is inderdaad waar dat het sneu is dat hij geen dak boven zijn hoofd heeft. Maar aan de andere kant denk ik dan drugs zijn blijkbaar belangrijker dan er voor zorgen dat hij een dak boven zijn hoofd heeft. Er zijn daklozen die geholpen willen worden en andere weer niet. Geen idee bij welke partij deze jongenman behoord. Dus daar kan ik niet over oordelen. Boete is terecht en politie is nou 1maal geen taxibedrijf dus sja hup in de benenwagen
Nina (24-7-2016 om 16:01)
Hoewel de jongeman zicht hoort te gedragen vind ik het toch ook een beetje sneu, 21 jaar en geen dak boven je hoofd hoe triest is dat. Had liever gezien dat ze hem een vorm van hulp hadden aangeboden, ik bedoel er worden hier in de omgeving honderden asielzoekers opgevangen en zo'n jongen heeft geen onderdak dat is wel een beetje krom
Cookie-instellingen beheren