Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 335 km

Opvarenden rondvaartboot geëvacueerd

Toegevoegd: 25-07-2016, 14.27 uur
De KNRM heeft 27 personen geëvacueerd. De KNRM heeft 27 personen geëvacueerd.
De KNRM heeft 27 personen geëvacueerd.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De reddingsboot van de KNRM heeft vanmorgen 27 personen geëvacueerd van een rondvaartboot die was vastgelopen nabij Breskens. Alle personen zijn veilig aan wal gezet.


De schipper van de reddingboot in Breskens werd maandagochtend gebeld door de schipper van een rondvaartboot. Tijdens een 'krabbenexcursie' is de rondvaartboot gestrand op de Plaat van Breskens en kwam niet meer los. Hierna is de reddingsboot uitgevaren.

Vanwege de geringe diepgang van de reddingboot kon deze de rondvaartboot nog bereiken. Uiteindelijk worden 26 passagiers en 1 bemanningslid overgenomen op de reddingboot en even later in Breskens veilig aan wal gezet. De schipper van de rondvaartboot blijft samen met een ander bemanningslid aan boord. Zij gaan wachten op het hoge tij van vanavond. De boot komt dat waarschijnlijk vanzelf weer los.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JanDoedel (25-7-2016 om 17:24)
Paniek om niets wachten en de boot komt van zelf los. Paar kratjes bier aan boord zetten vlees en een BBQ was makkelijker dan iedereen van boord halen.
Cookie-instellingen beheren