Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 31 km

Overvallers Spar horen 20 maanden eisen

Toegevoegd: 28-07-2016, 20.36 uur
De overval op de Spar-supermarkt in Philippine, eind januari.
De overval op de Spar-supermarkt in Philippine, eind januari.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een overval op een supermarkt in Philippine heeft het Openbaar Ministerie (OM) tegen zowel de 28-jarige J. van D. uit Sas van Gent en zijn makker J. P. uit Oostburg (eveneens 28) een celstraf van twintig maanden plus tien maanden voorwaardelijk geëist. 


Het duo, destijds danig onder invloed van drank, drugs en medicijnen overviel op 29 januari de Spar-supermarkt in Philippine. Terwijl P. buiten de boel in de gaten hield, stapte Van D. met een vuurwapen op de caissière af en eiste geld en sigaretten.

Hij kreeg de geldlade en sigaretten overhandigd. Doordat hij nogal knullig en vooral onhandig met buit en vuurwapen omging vermoedde een man die achter hem stond dat het om een nepvuurwapen ging. Na een korte worsteling namen de mannen zonder buit de benen. Ze werden kort daarna in de kraag gevat.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edel (28-7-2016 om 23:22)
beter was geweest eerst eens flink bond en blauw slaan van die klootzakken, ze weten niet wat ze aangericht hebben. Erdogan met zijn doodstraf, wil hij er niet nog een paar bij nemen want hier zijn ze er te LAF voor , zowel de regering als ook de hele geiten wollen sokken korps dat zogenaamd de orde moet handhaven inclusief burgemeesters enz. het wordt langzaam tijd dat er een echt korps komt die onmiddellijk korte metten maakt met dergelijk gedrag, dat watjes gedoe hangt meer dan half Nederland de keel uit.
Cookie-instellingen beheren