Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Rijbewijs ingenomen na achtervolging

Toegevoegd: 29-07-2016, 08.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Na een achtervolging heeft de politie vannacht in Middelburg een man aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingenomen.


Surveillerende agenten zagen de man vannacht met hoge snelheid in een personenauto rijden tussen Domburg en Aagtekerke. Omdat zij de bestuurder wilden aanspreken op zijn gevaarlijke rijgedrag, besloten zij de auto te volgen.

Met snelheden die opliepen tot ongeveer 130 kilometer per uur ging de rit door Aagtekerke, Grijpskerke en Middelburg. Bij de Laan der Verenigde Naties in Middelburg is de auto gestopt en kon de bestuurder worden aangesproken. Het bleek te gaan om een 23-jarige man uit Middelburg.

De politie zegde de man een bekeuring aan maar daar was deze het niet mee eens. "Tijdens het gesprek wenste hij zijn gegevens niet te vertellen, terwijl hem dit meerdere malen gevraagd en uiteindelijk zelfs gevorderd werd. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau", aldus de politie.

Ook aan een veiligheidsfouillering en een verhoor wenste de man ook niet mee te werken. Uiteindelijk is zijn rijbewijs ingevorderd en is hij, na overleg met de Officier van Justitie, weer in vrijheid gesteld. De Officier bepaalt op een later moment of en wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grensarbeider (29-7-2016 om 15:08)
@van der p: fantastisch dat u dit gemeld heeft! Ik begrijp ook heel goed uw frustratie en deel deze ook. Ik word ook dagelijks met dit soort rijgedrag geconfronteerd, overigens door alle soorten en lagen van onze bevolking. Ik schaam me als NL'er vaak kapot over hoe de "gemiddelde NL'er" zich gedraagt (misdraagt!) in het verkeer. Helemaal gezien mijn ervaringen rijdend in een auto met Belgisch kenteken.
van der p (29-7-2016 om 12:38)
grensarbeider, Ja ik reed er achter ik heb zelf de Politie gebeld ja gelukkig anders hadden er misschien wel doden kunnen vallen.. Ik hoop ze ook gecontroleerd worden op drugs want ik kan je verzekeren dat er duizenden hier elke dag stoned rondrijden wat een veel groter probleem is dan alcohol...
Walchenaar (29-7-2016 om 12:27)
Of hij nu 23 jaar is of 65,Nederlander of Marokkaan, het is gewoon een 110 % aso die wat mij betreft zijn rijbewijs voor 2 jaar kwijt is.....
grensarbeider (29-7-2016 om 11:50)
@van der p: dus een 23 jarige man uit Middelburg is een licht getinte Marokkaan?!? Wonderlijke constatering hoor, of liep u daar toevallig net voorbij met de hond?
Cerebrus (29-7-2016 om 11:47)
Volgens mij is er geen enkel land ter wereld waar politie zich zo door zware overtreders laat piepelen als Nederland.
van der p (29-7-2016 om 09:53)
Jaja ze hebben toch dubbele paspoorten hey en respect hebben ze niet meer voor politie omdat deze licht getinte types denken ze alles kunne maken.. Boete's betalen ze toch nooit en in Marokko komen geen incasso-bureau's dusja dat weten ze... Dat soort hardrijders kun je op de Boulevard en over de Rooseveltlaan in Vlissingen wel 50 x per dag aanhouden maar dan zie je nooit Politie.. Ook motorrijders scheuren als idioten hier
Cookie-instellingen beheren