Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Lugubere strandvondst: been gevonden

Toegevoegd: 29-07-2016, 10.26 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Op het strand bij Westkapelle hebben voorbijgangers vanochtend een lugubere vondst gedaan. Ze troffen volgens de politie namelijk een gedeelte van een menselijk been aan.


De vondst werd rond kwart voor acht gedaan in de buurt van de Joossesweg. De politie ging ter plaatse en het team Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen om het been veilig te stellen voor nader onderzoek in het mortuarium.

De politie hoopt er middels DNA-onderzoek achter te komen van wie het been is. Het Landelijk Bureau Vermiste Personen is in kennis gesteld van de vondst. Het DNA-monster van het aangetroffen been zal worden vergeleken met het materiaal in de landelijke DNA-databank van dit landelijke bureau.

Mocht er geen Nederlandse match worden gevonden, dan zal uitgebreider onderzoek plaatsvinden. Vooralsnog valt namelijk niet te zeggen of het been wel uit Nederland afkomstig is. Het kan namelijk ook uit een ander land afkomstig zijn en via zee in Westkapelle terecht zijn gekomen.

Volgens de politie valt overigens ook nog niet te zeggen of de persoon van wie het been was nog in leven is. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat iemand, bijvoorbeeld tijdens een arbeidsongeval op zee zijn been is kwijtgeraakt maar dat deze persoon vervolgens de nodige hulp heeft gehad en nog wel gewoon in leven is. De politie vermoedt overigens wel dat het been al langere tijd in het water heeft gelegen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren