Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 207 km

Honderden kilo’s vuurwerk in woonwijk Axel

Toegevoegd: 31-07-2016, 13.05 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - De politie heeft vrijdag enkele honderden kilo's vuurwerk aangetroffen in een woonwijk in Axel. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk. Er zijn drie arrestaties verricht.


Bij de politie was informatie binnengekomen dat er vrijdagavond op het Hofplein in Axel een partij illegaal vuurwerk verhandeld zou worden. De politie wachtte het moment van de transactie af en ging toen direct op de drie betrokken personen af. Toen de illegale mortierbommen en lawinepijlen van eigenaar zouden wisselen greep de politie in.

De drie mannen die bij de verkoop betrokken waren zijn aangehouden. Het gaat om de 36-jarige verkoper en twee kopers van 26 en 28 jaar oud. Alle mannen zijn afkomstig uit Axel. Na hun aanhouding en insluiting is in drie woningen in Axel huiszoeking gedaan. In een woning aan de Koestraat in Axel werd door de politie een zeer grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen.

Volgens de politie bleek na een globale inventarisatie dat het ging om honderden kilo’s vuurwerk. Dit lag onbeveiligd opgeslagen in de woning. De exacte hoeveelheid illegaal vuurwerk die is aangetroffen in de woning van de verkoper is nog niet bekend. Dit wordt nog uitgezocht door het Centraal Onderzoeksteam Vuurwerk. Dit onderzoek zal nog enkele dagen in beslag nemen omdat de inventarisatie secuur dient te gebeuren.

EOD
In het pand werd ook een hoeveelheid los kruit aangetroffen. Omdat de situatie door de agenten en de rechter-commissaris als zeer gevaarlijk werd beoordeeld, kwam de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) de zaak te bekijken. Medewerkers van de EOD vonden het niet verantwoord om het losse kruit verder te vervoeren dan strikt noodzakelijk was en zij hebben het kruit gecontroleerd tot ontploffing gebracht op een veilige plek in de omgeving.

In de woning aan de Koestraat zijn tijdens de huiszoeking aanwijzingen gevonden dat er op grote schaal handel werd gedreven in illegaal vuurwerk. Omdat het onderzoek nog niet kon worden afgerond is de verkoper in verzekering gesteld. Hij blijft langer vastzitten. De twee kopers zijn na het afleggen van een verklaring op vrije voeten gesteld. In hun woningen, gelegen aan de Jan van Eijkstraat en de Ferdinandstraat, werd geen vuurwerk aangetroffen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (2-8-2016 om 07:05)
Wat wederom een goed werk verricht door politie om dit te ontdekken door honderden kilo's vuurwerk te ontdekken in een woonwijk, als zoiets fout gaat wat zou dan de gevolgen groot zijn geweest ,als dit niet opgemerkt is door bewoners in die straat
jan (1-8-2016 om 19:13)
De vraag rijst nu,wie heeft de boel verraden.
Cerebrus (1-8-2016 om 13:19)
Een aantal jaren hechtenis zou hier wel op z'n plaats zijn. Helaas zal het wel weer een taakstrafje worden.
EM (31-7-2016 om 21:07)
Dit zijn gewetenloze criminelen ,louter uiter uit op financineel winsbejaag en nergens omgeven zoals @ries goed verwoord aangegeeft .
ries (31-7-2016 om 17:30)
Ik hoop dat deze malloten hard aangepakt worden ....... de verkoper van het illegale vuurwerk heeft blijkbaar zijn verstand verloren of nooit verstand gehad ! .... hoe gewetenloos moet je zijn om je buurt dit aan te doen ?? .... wat een ravage hij veroorzaakt had kunnen hebben om nog maar niet te spreken over onschuldige slachtoffers als de boel tot ontploffing was gekomen !
Cookie-instellingen beheren