Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Burgernet voor crash met drone

Toegevoegd: 02-08-2016, 10.17 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De politie heeft gisteravond een Burgernet bericht verspreid voor een verdachte situatie in Oost-Souburg. Later bleek het te gaan om iemand die zijn drone zocht nadat hij ermee was gecrasht.


Om 20.15 uur deed de politie de oproep om uit de kijken naar een man en een vrouw die in de omgeving van de Roerstraat liepen. Gedacht werd aan een poging tot inbraak omdat de personen ook in de achtertuinen liepen.

De politie werd gebeld en kwam ter plaatse. Een omstander wees de politie aan om welke personen het ging en de politie ging het gesprek aan. Het bleek te gaan om iemand die zijn drone zocht nadat hij was gecrasht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (3-8-2016 om 20:05)
De regelgeving dekt het op dit moment al voldoende af; Niet boven aaneengesloten bebouwing, niet boven snelwegen spoorwegen enz. enz. Gewoon een overtreder, flinke boetes, dat helpt!
liesbeth vd bergh (2-8-2016 om 19:21)
Die had dus ook op iemand kunnen vallen... Kan dodelijk zijn, of zwaar verwonden. Onverantwoordelijk gedoe met die dingen!
annie (2-8-2016 om 18:35)
lekker, straks nog een drone door me voorruit, ik vind dat er rap regels voor moeten komen.
Maja de Bruine (2-8-2016 om 18:04)
En toen kreeg hij een bekeuring voor het vliegen met een drone in de bebouwde kom en een verbaal voor erfvredebreuk door het betreden van andermans tuin ? Of hielp de politie hem soms ook nog zoeken ? Nee, ze hadden een nieuwe droon voor die man moeten kopen omdat ze behulpzaam zijn en blijkbaar geen overtredingen waarnemen. Wie is hier nu de drone vraag ik me af ? Oh ja, ik liep pokemon go te vangen in uw achtertuin want dat vind de politie normaal en zo dus dat moet kunnen. Slappe hap noemden we dat vroeger. Overlast zou toch worden aangepakt ? Doe dat dan ! En was die drone dan wel gevonden ? Of was dat ook een smoesje waar ze ingetrapt zijn ?
Peter (2-8-2016 om 16:09)
En juist daarom is er een regelgeving wat drones betreft...........niet boven bebouwde gebied vliegen ook niet boven mensen.Je zou maar in je tuin zitten en een drone komt naar beneden( artikel geeft niet aan om welke formaat drone het ging)maar als ie in je tuin,op je huis of auto of erger nog het raakt iemand of een dier valt........wie is er dan verantwoordelijk voor de gemaakt letsel of schade Deze piloot zou een mooi boete mee moeten krijgen naar huis en zijn drone in beslag nemen.
Franky Highstreet (2-8-2016 om 13:57)
En meteen ook verbaal aangezegd voor het vliegen boven een woonwijk?
Cookie-instellingen beheren