Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil celstraf voor drugsdealers

Toegevoegd: 05-08-2016, 10.39 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Voor een jaar lang dealen in harddrugs en wiet hoorden drie Terneuzaren, de 24-jarige tweeling J. van der L. en hun maat de 23-jarige A. van V. onder het motto 'samen uit samen thuis' elk achttien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk zich eisen.


Midden december vorig jaar deed de politie een inval in hun woningen en werd er naast tienduizend euro, enkele duizenden xtc-pillen, een kilo speed, hasj, hennep en cocaïne aangetroffen. Tijdens de behandeling van de zaak vertelde een van de tweeling door criminelen tot dealen zijn gedwongen.

Er werd hem gevraagd naar een plek voor een op te zetten hennepkwekerij met 1500 planten. Hij wist een mooi pand daarvoor en kort daarna kwam de criminelen bij hem aan de deur met de mededeling dat de kwekerij was leeggeroofd en dat hij 'dus' voor 150.000 euro bij hen in het krijt stond. Hij kon dat bedrag 'verdienen' door voor hen te dealen. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks, zo werd hij bedreigd.

Later betrok hij zijn broer en Van V. bij het dealen die dat weer deden om hem te helpen. Zelf verdienden ze er geen cent aan; de opbrengsten gingen direct naar de criminelen. Wie die criminelen waren durfden ze niet te zeggen uit angst voor represailles. Uitspraak 18 augustus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren