Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 31 km

Politie trekt wapen bij arrestatie stropers

Toegevoegd: 08-08-2016, 12.03 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - De politie heeft bij Bruinisse twee jongens aangehouden die aan het stropen waren. De twee hadden een doodgeschoten konijn en een luchtdrukwapen bij zich. Hierbij heeft een agent zijn dienstwapen getrokken.


Drie buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) en een agent zagen het tweetal zondag rond 22.25 uur uit de bosschages tevoorschijn komen op de Parallelweg. De twee verdachten liepen recht op hen af. Eén van de mannen had iets bij zich wat leek op een lang wapen.

De agent sommeerde de verdachte zijn wapen te laten vallen. De man gaf hier aan geen gehoor en zette het samen met zijn kompaan op een lopen. Hierop trok de diender zijn wapen en richtte het op de verdachte en riep hen opnieuw aan. Daarop liet de verdachte het wapen vallen en konden de twee mannen worden aangehouden.

Het wapen bleek achteraf een luchtdrukgeweer te zijn. De twee bleken ook nog een dood konijn bij zich te hebben. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om jongens uit Made van 15 en 18 jaar oud.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
van Lunteren (9-8-2016 om 13:40)
@J.s.: zich druk maken om andere dingen? Hoezo is stroperij door bewapende gasten (niet zichtbaar dat het een luchtdrukwapen was) geen prioriteit?
Tom Helgers (9-8-2016 om 01:10)
Hard aanpakken deze jongens! Een jongen van 15 hoort om die tijd niet meer op zo'n afgelegen locatie te zijn. Ook hoor je geen wapen bij je te hebben en niet te stropen. Prima vangst! Als de ouders ze niet opvoeden dan moet Justitie het maar doen!
J.s (8-8-2016 om 14:19)
Laat die jongens toch lopen. Politie kan zich beter om andere dingen druk maken!!!
Cookie-instellingen beheren