Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 171 km

Zeiljacht maakt water op Westerschelde

Toegevoegd: 19-08-2016, 19.21 uur
Dankzij de inzet van een pomp kon erger worden voorkomen.
Dankzij de inzet van een pomp kon erger worden voorkomen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Een zeiljacht dat vanmiddag vanuit België onderweg was naar Vlissingen heeft vanmiddag de hulp moeten inroepen van de KNRM omdat het vaartuig water maakte.


De reddingboot Zeemanshoop werd rond 13.30 uur opgeroepen nadat de bemanning van het jacht had opgemerkt dat er in de kajuit water stond. Na inspectie bleek het water via de schroefas naar binnen te komen. Via de Kustwacht werd vervolgens de KNRM gealarmeerd.

Bij aankomst heeft de KNRM een pomp aan boord gebracht en op die manier kon erger worden voorkomen. Het jacht werd langszij genomen en naar een kraan in de haven van Breskens begeleid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (21-8-2016 om 12:27)
@A Winter, ik weet niet welk verslag u gelezen hebt, maar in het verslag hier staat niets vermeld over achterstallig onderhoud. Bovendien, àls daar al sprake van zou zijn, straft deze mogelijke nalatigheid zichzelf af. De reparatie van de averij zal hoogstwaarschijnlijk behoorlijk wat duurder uitvallen dan de prijs van het eventueel nagelaten preventief onderhoud. In dit geval heeft de booteigenaar zichzelf bepaald geen plezier gedaan. Maar, ik zeg het nog maar eens, er wordt hier nergens ook maar enige suggestie gedaan over achterstallig onderhoud....
A Winter (20-8-2016 om 14:20)
Ach ja, regelmatig onderhoud is toch niet verplicht dus doen we dat toch ook gewoon niet ? Als er wat aan is moet er maar iemand het op komen lossen, lekker goedkoop.
Cookie-instellingen beheren