Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 29 km

Persoon ingesloten door opkomend tij

Toegevoegd: 23-08-2016, 20.43 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Rond 18.00 uur is in Vlissingen iemand in problemen gekomen door het opkomende tij. De persoon werd ingesloten door het water.


Dat gebeurde in de buurt van de Oranjemolen op de Oranjedijk. Via 112 was gemeld dat er iemand met een opblaasbootje vast was komen te zitten in de blubber. Naast de strandbewaking werden ook de Vlissingse brandweer en de KNRM-reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens opgeroepen.

Bij aankomst van de reddingswaterscooter van de strandwacht bleek een volwassen persoon uit Vlissingen ingesloten te zijn door het opkomend water. Met de reddingswaterscooter werd de man vervolgens in veiligheid gebracht.

Het is overigens niet de eerste keer dat op deze locatie hulpverleners in actie komen omdat iemand is ingesloten door het opkomende water. In het voorjaar van 2015 gebeurde dit bijvoorbeeld ook al.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sonja (28-8-2016 om 11:34)
Tja, vond het vroeger ook heel dom, je weet dat het hoog water wordt, totdat wij bij Rittem met onze hond bij nog laag water op een zandplaat bij de bunker aan het spelen waren, voor de eerste keer apporteerde hij vanuit het water, voor ons leuk en dus met onze rug naar dijk-zijde maar laten app. Plots kwamen we tot de ontdekking dat wij ingesloten waren, weg terug gevaarlijk vanwege keien onder water !, via andere zandplaat tocht weg gekomen, maar wel tot onze middel in het water, even paniek want 1 van ons kan niet zwemmen . Dit alles in een mum van tijd. Het ergste vind ik, dat er mensen naast ons op de andere zandplaat en aan de kant ons niet eens gewaarschuwd hebben!!!!. In reageren zijn we goed, jammer dat dit toen bij ons ontbrak!!
Fridge (24-8-2016 om 19:39)
Wat een hoop totaal ongefundeerde reacties hier. Er was helemaal niets aan de hand. De "geredde" kent de situatie daar goed en stond gewoon te wachten tot het water weer ging zakken. Een aantal vrienden van hem stonden een paar meter hoger en hebben hem van de nodige vruchtensap voorzien. Later kwam tot ieders stomme verbazing de reddingsbrigade aanwaaien omdat iemand kennelijk 112 had gebeld. That's all.
loki (24-8-2016 om 12:01)
een volwassen persoon uit Vlissingen? wat een sukkel, die zou toch beter moeten weten, voor zulke stomme acties zou een rekening gepresenteerd moeten worden aan de veroorzaker
Robert (24-8-2016 om 10:36)
Zet een duidelijk bord neer als menu kaart voor de kosten van Reddingsbrigade,brandweer,en hulpdiensten. en zet in meerdere talen dat deze kosten echt berekend worden ,zullen er een hoop mensen stoppen met lomp te doen en anderen in gevaar te brengen En zorg in het begin van het toeristen seizoen ,dat er een hoop verrekeningen plaatvinden via media ,dan is de rest gewaarschuwd!! en zet bij de strandposten naast de waterstanden en water temperatuur een bord met actueel verekende reddingskosten,dan denken ze wel na
Albert (24-8-2016 om 10:17)
Alle kosten laten betalen, daar leren ze van of een boete van 250 euro
janse (24-8-2016 om 10:01)
voor die ene persoon komen er wel een stel hulpverleners aan te pas die ook betaald moeten worden voor hun werk soms in hele moeilijke omstandigheden misschien aan die personen de rekening presenteren dit is spelen met anders mans leven daar moet eens aan gedacht worden vind ik.
Cookie-instellingen beheren