Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Kalf belandt in gierkelder Papeweg Kerkwerve

Toegevoegd: 25-08-2016, 02.49 uur
Door: Roland de Jong

KERKWERVE - Bij een veeboerderij in Kerkwerve is woensdagmiddag een kalf in een gierkelder terecht gekomen.


Rond 13.25 uur werd de blusgroep van Kerkwerve opgeroepen om te helpen het dier uit de kelder te halen. Tien minuten later werd ook de hulpverleningsgroep van Zierikzee opgeroepen.

De brandweer heeft de jonge koe vervolgens uit de kelder gehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michael (25-8-2016 om 15:48)
Het gros van de mensen wil zo weinig mogelijk betalen voor een stukje vlees of zuivelproducten. Hoe kan de boer vervolgens aan de gestelde eisen van diezelfde mensen voldoen? Een rund hoort in de wei, eens. Maar in de stal kan een stabieler rantsoen aangeboden worden. Wat weer ten gunste komt van de diergezondheid. Is allemaal minder makkelijk dan je denkt.
Rob (25-8-2016 om 11:32)
Ongehoord dat dit nog steeds regelmatig voorkomt. Soms zakken ze zelfs door de vloer. Vaakl is het nalatigheid van de boer of slecht onderhoud en dat de vloer zo slecht is geworden dat ze er door kunnen zakken. Jammer dat er niet in het bericht stond wat de oorzaak is maar dit moet toch ten allen tijde voorkomen worden. En ja Han ik ben het dus ook met je eens maar even een vraagje: wat eet je vanavond?
patertje (25-8-2016 om 09:46)
arme lieverd ? we praten over een dier hoor han ? of wil je graag met m trouwen ? die beesten horen in de wei te lopen en niet hele dagen in de schuur om zo makkelijker meer geld te verdienen, geeft ze ruimte en buitenleven en verkoop het vlees als ambachtelijke en eerlijk dan verdien je meer mee en beter voor dier en beter voor je karma
han (25-8-2016 om 09:04)
arm diertje dit moet niet kunnen gebeuren hoop dat alles goed gaat met de lieverd
Cookie-instellingen beheren