Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeiljacht dreigt te zinken op Noordzee

Toegevoegd: 30-08-2016, 10.11 uur - Update: 30-08-2016, 16.29 uur
De KNRM heeft het jacht naar een haven gesleept.
De KNRM heeft het jacht naar een haven gesleept.
© Foto: KNRM
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Twee reddingboten van de KNRM zijn vannacht opgeroepen omdat op de Noordzee een zeiljacht dreigde te zinken.


Rond 05.15 uur werd alarm geslagen nadat de bemanning van het jacht had opgemerkt dat hun vaartuig water maakte. De opvarenden, twee Belgische zeilers, waren onderweg vanuit IJmuiden naar hun thuishaven Nieuwpoort (B). "Ineens merkten ze op dat ze water maakten en viel alle stroomvoorziening weg. De accu’s stonden namelijk ook al onder water", zo legt de KNRM uit.

"Gelukkig hadden hun telefoons nog bereik en konden ze tevens alarm slaan via de KNRM Helpt-app. Ook konden ze enkele noodvuurpijlen afgeschoten om omringende schepen te alarmeren", aldus de KNRM. Zowel de reddingboot Zeemanshoop (Breskens) als de reddingboot Uly (Westkapelle) werden ter plekke gestuurd.

Vissersschepen die in de buurt zijn gaan ook naar het jacht toe. "De YE 138 was als eerste ter plaatse en kon al snel melden dat de twee personen aan boord het goed maakten. Kort hierna was de reddingboot Uly ter plaatse. De bemanning zette direct een pomp over op het jacht. De andere reddingboot was vijf minuten later ter plaatse."

De pompcapaciteit van de Uly bleek voldoende om het water weg te pompen. De Zeemanshoop bleef nog wel stand-by. Nadat een deel van het water uit het jacht was gepompt kon de Uly het jacht naar Breskens slepen. Na een sleep van twee uur arriveerde de reddingboot Uly met het jacht in Breskens. Daar is het gelijk uit het water gehaald.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees Tramper (30-8-2016 om 18:45)
Respect voor de YE 138 en andere vissersschepen die te hulp schoten. Zo hoort het inderdaad. De KNMR doet wat hij kan maar kan er niet zo snel zijn als een vissersschip die in de buurt is. Petje af voor die mannen. De harde werkers die voor ons in weer en wind de vis aan boord halen.
James (30-8-2016 om 10:29)
Respect YE 138! Zo hoort het!
Cookie-instellingen beheren