Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorrijder maakt wheely voor politieauto

Toegevoegd: 03-09-2016, 17.26 uur
Door: Manfred Berrevoets

RENESSE - Tijdens een surveillance van de politie in Renesse is het rijbewijs van een motorrijder ingevorderd. De man maakte voor een politieauto een wheely.


De agenten reden met een politiejeep op de Stoofweg bij Renesse. Voor hen reed een motorrijder die een wheely maakte en vervolgens met hoge snelheid Renesse in reed. De man is aan de kant gezet en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De Officier van Justitie zal een beslissing nemen over de teruggaven van het rijbewijs en de strafmaat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.H. (9-9-2016 om 21:57)
Goeie zaak. Als ik met 52 ton in de winter ook eens even de loef af wil steken met alles en iedereen, door de combinatie eens even in een stevige slip te trekken en er vervolgens alles aan doe om mijn kunsten tot een goed einde te brengen dan verbaast het mij niet als ik door een patrouillerende agenten....enfin dit is te begrijpen. Maar dat diezelfde agenten een motorrijder voor een wheely artikel 5 stelling brengen is toch wel wat anders.......of toch niet? In beide gevallen zijn overige verkeersdeelnemers niet betrokken in de beslissing dergelijke stunts uit te halen; was dat wel het geval dan doe je dergelijke stunts ook niet op de openbare weg: Het leven is soms zo simpel en dan nog blijkt dat voor sommigen te moeilijk.....
Terneuzenaar (6-9-2016 om 01:48)
Terecht van de politie, racen doe je maar op een daarvoor bestemde baan, het circuit. Bovendien werd de politie hierbij geprovoceerd en heeft de motorrijder mogelijk ander deelnemend verkeer opzettelijk in gevaar gebracht. Dit alles onderbouwd dat de persoon in kwestie juist over GEEN beheersing beschikt!
k (5-9-2016 om 17:52)
tja, ff op het achterwiel is leuk en mooi om te zien alleen beetje dom om het voor de ogen van een agent te doen, het valt onder artikel 5 en betekend invordering rijbewijs, ik denk dat als hij het bij een keertje op het achterwiel had gelaten hij met een waarschuwing weg gekomen was maar ik lees toch duidelijk dat hij met hoge snelheid de bebouwde kom inreed en dat is nog dommer zeker als de politie op je achterwiel zit
Motorrijder (5-9-2016 om 08:22)
Als je een renault clio station diagonaal op 2 wielen ziet rijden (dus schuin, zoals je vaak bij de stuntshows zal zien) dan spreekt met over gevaarlijke toeren, maar wanneer een motorrijder op een openbare weg op 1 wiel ziet rijden dan blijk dat hier onder alle mensen die reageren wel ineens te mogen omdat hij 'de motor onder controle houd'. Er moeten regels gehandhaafd worden, en zolang er randdebielen die hun motor niet onder controle kunnen houden OOK op 1 wielen proberen te rijden, zijn alle personen schuldig wanneer deze op 1 wiel rijden. Sinds wanneer is er een controle wie wel/niet strafbaar is als hij/zij een truukje beheerst?
Peter (4-9-2016 om 13:45)
Lomp zijn, heeft nare gevolgen. Maar goed ook dat rijbewijs is ingevorderd.
AntiGSM (4-9-2016 om 13:01)
Eigenlijk een vreemde wereld waar we in leven: terwijl zo'n motorrijder zijn best doet om zijn voertuig onder controle te houden tijdens een wheely (maar is niet slim op de openbare weg) raakt deze daar zonder pardon zijn rijbewijs voor kwijt. Dat is nu eenmaal wet. Zit er zo'n whatsapp - pokemon e.d verslaafde achter het stuur die bewust NIET bezig is om zijn voertuig onder controle te houden en bewust gevaar veroorzaakt voor zijn medeweggebruikers dan krijgt deze alleen een boete. Hoe krom is het in Nederland? Dan kunnen ze die wheely ook wel afdoen met een boete. Nogmaals ik keur het niet goed een wheely in de buurt van ander verkeer maar er wordt met de telefoonverslaafden wel erg soft omgegaan.
Cookie-instellingen beheren