Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Discussie over hond leidt tot aanhouding

Toegevoegd: 10-09-2016, 16.28 uur
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - Een discussie met een strandwacht over het wandelen met een hond op het strand van Oostkapelle heeft een 61-jarige Duitser vrijdag in een politiecel doen belanden.


De man, afkomstig uit Niederkruechten, werd vrijdag door een strandwacht aangesproken omdat hij met zijn hond over het strand liep waar dat volgens de APV niet was toegestaan. “De strandwacht vertelde de man dat dit niet de bedoeling was en wees hem ook op de borden op het strand waarop dit duidelijk te zien is. De strandwacht verwees de toerist vervolgens naar een ander strand waar wel honden mochten komen”, zo legt een woordvoerder van de politie uit.

De man gaf volgens de politie echter geen gehoor aan het verzoek en liep toch het strand op. “De strandwacht heeft enige tijd gespendeerd om in discussie te gaan met de man maar hij werd uiteindelijk opzij geduwd door de Duitser. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Agenten hebben de man vervolgens meerdere malen verzocht om het strand te verlaten. De man werkte totaal niet mee en trachtte steeds weg te lopen”, aldus de politie.

Vuurwapen
Nadat de man een bekeuring was aangezegd vroegen de politieagenten naar de identiteit van de man. De man wenste hierover echter geen gegevens te verschaffen en om achter de identiteit van de man te komen bekeken de agenten de tas van de man. “Zo ontdekten ze dat de man een vuurwapen in zijn tas had zitten. De man werd hierop aangehouden en geboeid overgebracht naar een politiecel in Torentijd.”

Het vuurwapen bleek een alarmpistool te zijn. “De man heeft afstand gedaan van het wapen. Hij is gehoord over de hele zaak en mocht een paar uur later weer naar zijn vakantieadres”, aldus de woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (11-9-2016 om 20:17)
Zolang ze het opruimen is er niks aan de hand, Niet zo overdrijven man, lijkt wel een omgekeerde politiestaat soms, Waar ze de verkeerde zaken te hard aanpakken.
@ P (11-9-2016 om 15:26)
Totdat jij met je kakken in de stront trapt en dan is het wel ineens moord en brand. Hij heeft zich gewoon aan de regels te houden en tijdens het strand seizoen mag je niet met een hond het strand op. Moet je eens voorstellen, van de 20.000 strandgangers op 1 dag, heeft de helft zijn of haar hond bij...geblaf, gepis, gekak en voor je het weet bijt er een per ongeluk een kind! man toch!
jan (10-9-2016 om 22:28)
Veel te soft !
Cor (10-9-2016 om 20:41)
Vakantieadres? Wegwezen met dit soort figuren, terug naar huis kunnen we hier niet gebruiken!
O.lifant (10-9-2016 om 18:46)
Ik kan het niet veel van zeggen maar wat een eikel!!!
p (10-9-2016 om 18:20)
Toppunt van zieligheid, oh nee een hond op strand!!!! Politie komt u gauw hij heeft mij een duw gegeven en hij blijft met dit lekkere weer met zijn hond op ons strand!!!
Cookie-instellingen beheren