Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Helikopter zoekt mee na waarnemen vuurpijl

Toegevoegd: 11-09-2016, 02.39 uur - Update: 11-09-2016, 17.04 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Op de Noordzee is vannacht tussen Walcheren en Schouwen-Duiveland gezocht nadat twee vuurpijlen waren waargenomen.


De eerste vuurpijl werd rond 21.35 uur gezien in de buurt van kasteel Westhove bij Oostkapelle. Omdat het mogelijk ging om noodvuurwerk dat was afgestoken werd de KNRM-reddingboot Uly van het station Westkapelle opgeroepen om op zee zoekslagen te gaan maken.

Na anderhalf uur zoeken was niets bijzonders aangetroffen en keerde de Uly terug naar het station. Rond 23.15 uur werd echter een tweede waarneming van een vuurpijl gedaan, eveneens in de buurt van Oostkapelle.

De Uly werd weer op pad gestuurd en ook werden de KNRM-reddingboot Koopmansdank van het station Neeltje Jans en een helikopter van de Kustwacht gealarmeerd. Rond 03.30 uur werd de actie beëindigd. Er is uiteindelijk niets aangetroffen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ad van oorschot (11-9-2016 om 18:21)
bij een loze melding met e rode vuur pijlen ken ze wel uit rukken maar ge bruik ze ze als het nodig is het ken ook een wens ballon weze laat niet zomaar een rode licht kogel af schieten dan moeten de knrm weer uit rukken als ze de daders vliek boeten maar je weet noot het ken echt wezen iemand in nood
Cookie-instellingen beheren