Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 28 km

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Toegevoegd: 15-09-2016, 17.29 uur - Update: 16-09-2016, 11.11 uur
De fiets waarvan de politie de eigenaar zoekt.
De fiets waarvan de politie de eigenaar zoekt.
© Foto: Politie
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De politie kreeg vandaag een melding dat er een fiets werd gestolen aan het Oostelijk Bolwerk in Terneuzen. De daders zijn na een zoekactie opgepakt.


Volgens de melder werd de fiets open geslepen in een fietsenhok. De politie rukte vervolgens met meerdere eenheden uit. In het fietsenhok roken de agenten de geur van geslepen metaal, maar de verdachten waren al vertrokken. Een oplettende getuige gaf een duidelijk signalement op van de verdachten. Agenten herkenden de verdachten, aan de hand van het signalement, als bekenden van de politie.

Direct is er met meerdere eenheden gezocht in de omgeving. In een brandgang achter de Stijn Streuvelsstraat trof de politie de twee verdachten aan met twee fietsen waarbij het slot open geslepen was. Ook hadden zij een slijptol bij zich. Deze twee verdachten zijn op heterdaad aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Terneuzen. Het gaat om twee mannen van 48 jaar oud. Eén van hen komt uit Terneuzen, de ander heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Van één fiets is de eigenaar achterhaald. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de fiets op de foto. De eigenaar kan contact op nemen met de politie via het nummer 0900-8844 onder vermelding van nummer 2016240661.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (17-9-2016 om 22:28)
@ Weltschmerz Bedoeld u de ISD maatregel? Ik weet uit ervaring oa. Amsterdam dat daar de draaideur boefjes flink de pee in kunnen hebben als zij daar voor in aanmerking komen. Je zit 2 jaar vast en krijgt mentale hulp oa. mbt verslavingen etc. Bij goed gedrag en mee werken met het ISD traject ben je na 1.5 jaar vrij. Deze maatregel werkt prima daar en men zou hier ook eerder het voortraject van het ISD in moeten zetten. Het is het opstapelen van strafbare feiten, dus uiteindelijk kun je voor een heel simpele fietsendiefstal of heling 2 jaar vast komen te zitten.
Gerda (16-9-2016 om 11:42)
Nou dan moet je bij ons in Vlissingen zijn, daar worden de fietsen gewoon gedumpt door jongeren. Ze zetten hun fietsen op slot en na 1 maand staan de fietsen nog, ze komen het gewoon niet ophalen. Het wordt op Vrijdagavond neergezet en op slot gedaan met een ketting rond een paal en dat is dat, er wordt niet meer naar omgekeken. Dan bel ik naar de Gemeente en geef het door, en dan wordt de fietsen verwijderd
Weltschmerz (16-9-2016 om 10:45)
Wanneer sluiten we die veelplegers, draaideurcriminelen of stelselmatige daders (oftewel 'bekenden van de politie') nu eens langer op? In de praktijk (o.a. Amsterdam)blijkt dat flink in de misdaadcijfers te kunnen schelen. Strenger (langer) straffen mag volgens criminologen dan wel niet helpen (criminologie is geen exacte wetenschap dus erg veel waarde hoeven we aan hun mening gelukkig niet te hechten), de burger op straat en de politie ervaren dat toch echt anders.
R2 (15-9-2016 om 19:41)
Verschrikkelijk wat een tuig . Wat erg dat er steeds meer van dit soort mensen denkt zo aan een inkomen te moeten komen.
Cookie-instellingen beheren