Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

OM wil Zierikzeeënaar 6 maanden cel in

Toegevoegd: 19-09-2016, 18.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag geëist dat de 24-jarige C. H. uit Zierikzee voor zes maanden achter de tralies verdwijnt vanwege drugshandel. Daarnaast wil de officier van justitie dat hij een boete van 10.875 euro betaalt.


Uit een drugsonderzoek kwam H. naar voren als dealer. Zijn telefoon werd getapt, er werden verklaringen van gebruikers/afnemers opgesteld en H. werd op 7 juni achter slot en grendel gezet. Volgens de verklaringen zou H. een dikke vijf maanden hebben gehandeld in cocaïne en pillen.

In zijn woning werden 2,2 gram cocaïne en 9 pillen plus het nodige geld en sieraden aangetroffen. Zijn auto werd inbeslaggenomen. Voor wat betreft het geld zei H. dat hij altijd veel geld bij zich had omdat hij zich daardoor veiliger voelde. Tijdens de zitting betoogde H. dat hij slechts voor vrienden wat drugs ging kopen en die met een marginale winst of zelfs geen winst aan hen uitdeelde. Geen handel, maar een vriendendienst dus.

H. zit inmiddels 189 dagen vast. Tijdens de zitting kondigde de officier van justitie aan H. niet te zullen 'plukken'. In plaats daarvan eiste hij de eerdergenoemde boete, het bedrag dat garant werd gesteld om de verbeurdverklaring van auto en sieraden te voorkomen. Ook zei H. dat hij een maand minder had gehandeld dan het OM had aangegeven. Dit omdat hij na een operatie ter verwijdering van een pijnlijk ongemak nauwelijks de deur was uit geweest. 
 
Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren