Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Straffen tot 18 maanden geëist vanwege inbraken

Toegevoegd: 19-09-2016, 18.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft maandag celstraffen van 12 en 18 maanden geëist vanwege enkele inbraken op Schouwen-Duiveland.


Als het aan de officier van justitie ligt krijgt de 23-jarige M. el H. een celstraf van 12 maanden opgelegd en wacht zijn 20-jarige medeverdachte S. I., eveneens uit Maassluis, een straf van 18 maanden. Het OM eist die straffen vanwege inbraken en pogingen daartoe op 14 maart in Brouwershaven, Kerkwerve en Seroosekerke (S).

Via een oplettende buurtbewoner kreeg de politie destijds een melding dat er ingebroken zou zijn bij een woonzorgcomplex in Brouwershaven. Na een achtervolging kon de auto waarin de verdachten zaten bij de Brouwersdam tot stoppen worden gebracht. De twee werden vervolgens aangehouden.

I. bekende vlotjes, El H. ontkende echter in alle toonaarden. Hij had er niets mee te maken, beweerde hij. H. had op zijn naam een auto gehuurd voor een Turkse jongen die geen rijbewijs had. Het feit dat hij in de auto zat verklaarde hij doordat hij in Brouwershaven bij een vriend had gelogeerd en later door I. was opgehaald.

Wie de vriend was kon of wilde hij niet zeggen. De Turkse jongen kende hij alleen bij zijn voornaam. I. verklaarde op zijn beurt de auto van de Turkse jonen te hebben geleend en daarmee op inbrekerspad te zijn gegaan. 

Uitspraak 3 oktober


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (20-9-2016 om 13:47)
Het is de nieuwste (en inmiddels DE beproefde) methode om weg te komen met misdaad door met meerdere iets uit te spoken en dan zeggen dat jij het niet gedaan heb. Kost giga veel geld aan onderzoek om het te bewijzen en dat weten de crimi's dus doen ze het maar half half. Zo komen de crimí's er zonder straf mee weg, want het is niet goedkoop aan te wijzen wie wat gedaan heeft. WAT EEN WAARDELOOS RECHTSSYSTEEM IS HET HIER IN DE NL
Lingen (19-9-2016 om 19:59)
18 maanden zou een prima straf zijn, het zal wel 18 uur werk straf worden met die linkse rechters hier Als ik een inbreker aantref in mijn huis neem ik het recht in eigen hand, ga geen aangifte doen maar laat die gasten voorgoed verdwijnen.
Cookie-instellingen beheren