Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM knipt ankerketting boot door

Toegevoegd: 20-09-2016, 20.26 uur
Het anker was niet meer los te krijgen en daarom werd de ketting doorgeknipt.
Het anker was niet meer los te krijgen en daarom werd de ketting doorgeknipt.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

NUMMER ÉÉN - De KNRM-reddingboot van Breskens is dinsdagavond uitgevaren om een ankerketting door te knippen.


De twee opvarenden van een Belgische motorboot hadden tijdens hun vaartocht over de Westerschelde hun anker overboord gezet in de buurt van het plaatsje Nummer Eén. Toen ze hun reis wilden vervolgen bleek het anker echter met geen mogelijkheid meer losgehaald te kunnen worden.

De hulp van de KNRM werd ingeroepen en een opstapper van de reddingboot heeft met een grote knipschaar de ankerketting doorgeknipt. Hierna konden de opvarenden van de boot hun weg vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (21-9-2016 om 16:55)
@Adriaan: Betaal je zelf eigenlijk wel belasting? Je hebt altijd wel veel tijd om je dingen af te vragen. Ben je een keer afgewezen bij de KNRM?
kees (21-9-2016 om 12:03)
@adriaan: blij jij je maar lekker afvragen, de KNRM maakt toch wel zelf uit of dat ze hulp verlenen.
W. Kruit (21-9-2016 om 11:31)
Adriaan, voor de laatste keer: De KNRM krijgt geen belastinggeld. Wordt uitsluitend financieel overeind gehouden door donatie's. Bovendien, dit is wel degelijk voor de reddingmaatschappij. Wie anders? Voor een bergingsbedrijf nauwelijks interessant. Dat zou voor de booteigenaar een enorme kostenpost opleveren en voor de berger zou het amper kostendekkend zijn. De Wegenwacht en ANWB hebben geen vaartuigen. Dan blijft er weinig anders over. En wat heeft de nationaliteit er mee te maken?? Trouwens, als je denkt dat een ambulance gratis is, heb je het behoorlijk mis! Die vergelijking slaat helemaal nergens op! Kortom, een terechte actie van de KNRM!
Adriaan (21-9-2016 om 09:49)
Ik vraag me af of de KNRM hiervoor is bedoeld. Deze organisatie steunt toch grotendeels op belastinggeld en giften van burgers. Het is inderdaad belangrijk om serieus reddingswerk mogelijk te maken. Doch als een ankerketting van een Belgische motorboot hier ook al onder valt dan bel ik volgende keer een ambulance als ik een lekke band heb.
gratis tip (21-9-2016 om 07:51)
Ai, da's vervelend. Een tip voor de volgende keer, of mede bootbezitters met een ankerketting; als je als laatste schakel (dus waar de ketting aan de boot vast zit) een harpsluiting oid gebruikt kun je in het geval dat je het anker niet meer los kunt krijgen de ketting losmaken.
Cookie-instellingen beheren