Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuws-Vlaming vast vanwege witwasssen

Toegevoegd: 23-09-2016, 17.01 uur
Door: Roland de Jong

ROOSENDAAL - Een 24-jarige man uit het Zeeuws-Vlaamse Lamswaarde is donderdagavond in Roosendaal aangehouden op verdenking van witwassen. Hij werd opgepakt na een achtervolging.


De politie kreeg rond 20.00 uur door dat zich bij de fietsenstalling van het treinstation in Roosendaal twee mensen op zouden houden. "Er werd gemeld dat de twee mannen een meer dan gemiddelde belangstelling zouden hebben voor de fietsen die daar geparkeerd stonden", aldus de politie.

Agenten gingen ter plekke en troffen één van de omschreven personen aan op een bankje in de buurt van het station. Deze man, een bekende van de motoragent die ter plaatse kwam, zette het meteen op een lopen toen hij werd aangesproken door de agent.

"Hij vloog door steegjes en straatjes en door een tuin van een woning. Omstanders gaven aanwijzingen aan de politie waar de man zich bevond. In de Waterstraat kon hij worden staande gehouden omdat hij ten val kwam in een grasveld.

Omdat de man zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden en hebben de agenten een identiteitsfouillering toegepast. Bij de verdachte werd een geldbedrag van enkele duizenden euro’s aangetroffen. Ook had hij een hoeveelheid hennep op zak.

De man is overgebracht naar het politiebureau in Roosendaal. Na overleg met de Officier van Justitie is de man in vrijheid gesteld voor de overtreding van de wet op de identiteitsplicht en het in bezit hebben van softdrugs. Hij werd echter direct weer aangehouden op verdenking van witwassen. Voor dit feit is de man ingesloten. Hij zal worden gehoord naar de herkomst van het geld dat hij bij zich had.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren