Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vuurwapen op straat gevonden, man opgepakt

Toegevoegd: 25-09-2016, 09.40 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen heeft iemand vrijdagavond op straat een vuurwapen gevonden. De politie heeft de vermoedelijke eigenaar inmiddels weten aan te houden.


Het wapen werd rond 19.45 uur aangetroffen op de Glacisstraat. Nadat de vondst bij de politie was gemeld gingen agenten op pad om een verklaring van de vinder op te nemen. Tijdens het opnemen van de verklaring zagen zij een man voorbij fietsen die aangewezen werd als de vermoedelijke eigenaar van het wapen.

De agenten hebben het wapen in beslag genomen en zijn achter de man aangegaan. De man kon worden aangehouden en het bleek te gaan om een 29-jarige Vlissinger. “Hij was gewond aan zijn neus, dus mogelijk heeft deze man gevochten voordat hij aangehouden werd”, aldus de politie. De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Ondanks de arrestatie heeft de politie het onderzoek nog niet kunnen afronden. “We hebben verschillende getuigen gehoord, maar het plaatje is nog niet rond. Om de puzzel kloppend te krijgen heeft de politie nog twee belangrijke getuigen nodig”, zo zegt de politie.

Signalementen
De getuigen zijn een man en een vrouw. De vrouw had blond haar en fietste rond 19.35 uur vanaf de Scheldestraat in de richting van de Van Dishoeckstraat. De vrouw had geblondeerd halflang haar tot net over de schouders. Ze droeg een lichtgrijze sweater en had vermoedelijk een spijkerbroek aan.

De andere getuige die de politie graag wil spreken is een blanke, Nederlandse man. Hij is ongeveer twee meter lang en heeft een breed postuur. Hij is ongeveer 30-35 jaar oud en was omstreeks 19.30 uur bij een cafetaria in de Scheldestraat eten aan het halen.

De man heeft een verzorgde baard en kortgeknipt blond haar. Hij droeg een wit t-shirt met achterop de letters HAN. De man droeg een spijkerbroek. “Vermoedelijk woont deze man in de buurt van de Scheldestraat, want hij ging lopend weg uit het cafetaria”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ Marcel (25-9-2016 om 13:02)
U weet als rechercheur dat er ook zoiets bestaat als niet bruikbare sporen? Omdat de meeste bezitters van illegale vuurwapens tegenwoordig slim genoeg zijn om handschoenen aan te doen?
van der S (25-9-2016 om 11:22)
Niet om te discrimineren maar als je de Mokro's en Antilianen in Vlissingen eens allemaal onverwacht aanhoud zul je wel meer wapens vinden ! Dan niet zeiken dat Politie alleen maar gekleurde mensen aanhoud
Marcel (25-9-2016 om 09:52)
Zijn vingerafdrukken tegenwoordig geen sluitend bewijs meer?
Cookie-instellingen beheren