Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Aangehouden Polen vermoedelijk op inbrekerspad

Toegevoegd: 25-09-2016, 09.49 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vannacht twee mannen aangehouden die vermoedelijk van plan waren om in te breken bij een bedrijf in Goes.


Rond 01.00 uur kwam een melding binnen dat bij een autobedrijf aan de Amundsenweg twee personen liepen die vermoedelijk op inbrekerspad waren. De politie kreeg een duidelijk signalement door en toen de politie kwam bevonden de twee omschreven mannen zich nog op het bedrijfsterrein.

Het bleek te gaan om twee Polen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Ze waren 38 en 41 jaar oud en hadden een onduidelijke verklaring waarom zij zich op het bedrijfsterrein bevonden. “Omdat er nog geen daadwerkelijke inbraak had plaatsgevonden kon de politie de de mannen niet aanhouden voor diefstal. Wel konden ze meegenomen dankzij artikel 461 uit het Wetboek van Strafrecht: het zich onbevoegd bevinden op een afgesloten terrein”, aldus de politie.

De mannen zitten nog vast in een politiecel in Torentijd en worden vandaag gehoord over de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WG (25-9-2016 om 18:12)
Weer een paar plunderende Oostblokkers, onbegrijpelijk dat ze de kans krijgen om op rooftocht te gaan. Weg met dat tuig, opzouten. We hebben er zelf al genoeg rondlopen zonder die Polen er ook nog eens bij.
Stachu Jones (25-9-2016 om 13:08)
Zonder verblijfplaats, dus gewoon op plunderende rooftocht door west Europa. Graag ook dit soort onwillige buitenlanders deporteren graag en als ongewenste vreemdeling voortaan uit ons land weren. Spierdalaj z mojej ziemi! Tuig van de richel hebben we zelf al genoeg namelijk en ze geven alle polen een slechte naam die ze niet verdienen. De staat zou er wel aan doen ook die poolse mensen hun reputatie te beschermen door toe te zien dat die niet misbruikt wordt door toe te staan dat criminelen hun gang kunnen blijven gaan, waar trouwens al helemaal geen enkel excuus voor bestaat.
peeeet (25-9-2016 om 11:25)
Goedzo, vaker doen want ik als nachtchauffeur zie op de raarste plekken en tijden buitenlandse ( vooral oosteuropees ) kentekens rijden of mannen die ergens in de polder rondlopen in de nacht want je herkent ze gelijk ! En helaas door ons klote Europa kun je ze niet het land uitzetten want het is allemaal EU .. Geweldig hey, maandag lopen ze alweer rond op zoek naar volgende crime
gerda (25-9-2016 om 11:19)
Geen vaste woon / verblijfplaats is dus Illegaal in Nederland, terug sturen naar Polen en landverbod geven.
bart (25-9-2016 om 10:39)
Juist Frans!!! Zo is het
r de kubber (25-9-2016 om 10:02)
geef ze gratis drank en een huis.maak je merkel blij!!!!!!
Cookie-instellingen beheren