Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietsendief Axel aangehouden in Terneuzen

Toegevoegd: 05-10-2016, 09.03 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft dinsdagmiddag in Terneuzen iemand aangehouden die wordt verdacht van zeker twee fietsendiefstallen.


Volgens de politie waren in Axel een bakfiets en een damesfiets weggenomen en is de aangehouden persoon hier vermoedelijk voor verantwoordelijk geweest. De eigenaren van de fietsen zijn in kennis gesteld.

TOM-zitting
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat proberen de verdachte te vervolgen via een zogeheten TOM-zitting. TOM staat voor Taakstraf Openbaar Ministerie. Op een TOM-zitting kan een officier van justitie een verdachte een taakstraf (een werkstraf of een leerstraf) of een geldboete, of een combinatie hiervan aanbieden.

“Bij deze besloten zitting is het niet de rechter die een straf oplegt maar de officier van justitie die een straf aanbiedt. Als de verdachte hier niet op ingaat of de taakstraf niet naar behoren uitvoert, wordt hij of zij alsnog gedagvaard voor de rechter”, zo legt het Openbaar Ministerie uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fred (5-10-2016 om 18:13)
juist bumper ! is dit nou een strafsysteem ? verloedering zou ik het noemen zo kweek je criminelen, gelijk goed straffen dat onthoud het makkelijkste , zal dan wel 2x nadenken voor hij wat jat.
peter (5-10-2016 om 10:01)
Wat zijn dat voor TOM straffen, je mag zelf kiezen. En wij ons afvragen waarom er zoveel diefstallen plaatsvinden. Net als in oude tijden 4 x Kielhalen op de Westerschelde en bij herhaling een veelvoud hiervan.
Bumper; (5-10-2016 om 09:31)
wat een flauwekul, gewoon voor de rechter met die aso, en alle kosten op hem verhalen en maak gelijk zijn naam maar bekend het liefst zo als in Belgie , met naam en foto. bumper;
Cookie-instellingen beheren