Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie op Oosterschelde

Toegevoegd: 05-10-2016, 21.47 uur
Door: Manfred Berrevoets

YERSEKE - Op de Oosterschelde is woensdagavond een grote zoekactie gestart nadat er een kite-uitrusting is aangetroffen bij Yerseke. Direct werden meerdere eenheden gealarmeerd om op het water te zoeken.


De brandweerboot van Stavenisse en KNRM van Hansweert werden rond 20.00 uur gealarmeerd, evenals een helikopter vanaf de Maasvlakte. Even later sloten ook twee reddingsboten van Neeltje Jans aan bij de zoekactie. Ook Rijkswaterstaat en de politie zijn met een boot aanwezig. De politie zoekt eveneens mee vanaf de kant.

Op de Oesterdam is door de politie gezocht naar auto's van watersporters waarbij niemand aanwezig was. Er is een auto aangetroffen waarvan de eigenaar zich vermoedelijk op het water bevind waarvan niet is of hij in problemen verkeerd.

De zoekactie is op dit moment in volle gang. De hulpdiensten vragen mensen die vandaag een kite verloren hebben met spoed te bellen met de Kusstwacht via 0900-0111.

Later meer


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (6-10-2016 om 07:30)
Zou er dan niemand vermist is opgegeven heel veel sterkte met de verdere zoek actie.
Cookie-instellingen beheren