Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
97 files van totaal 383 km

Gemeente zet toezichthouder bij Verklikkerplaat

Toegevoegd: 06-10-2016, 21.28 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - De gemeente Schouwen-Duiveland gaat een toezichthouder inzetten om te voorkomen dat wandelaars in de problemen komen door het opkomende tij bij het Verklikkerstrand in Renesse.


Volgens de gemeente gebeurt het regelmatig dat bezoekers van het strand ongemerkt de Verklikkerplaat oplopen en niet meer van de plaat af kunnen komen als gevolg van opkomend water. "Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, niet alleen voor de personen zelf maar ook voor degenen die te hulp moeten schieten", aldus de gemeente.

"Aan de Zuidkant van de plaat ligt namelijk een uitloper van het Krabbengat. Dat is een geul die gebruikt wordt door de scheepvaart. Het water is daar heel diep: Inmiddels zo diep dat je er niet meer met je hoofd boven water kan staan bij hoog water. Daarnaast staat er ook nog eens heel veel stroming", zo legt de gemeente uit.

De gemeente gaat de toezichthouder inzetten om, wanneer hoog water midden op de dag valt, bezoekers af te raden om de plaat te bezoeken. Binnenkort worden ook de waarschuwingsborden aangepast en ook wordt de aanwezige boeienlijn verlegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren