Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 31 km

Houtverstoking wordt te groot, brandweer rukt uit

Toegevoegd: 07-10-2016, 15.56 uur - Update: 07-10-2016, 16.12 uur
De brandweer is inmiddels aan het blussen.
De brandweer is inmiddels aan het blussen.
© Foto: Twitter / @H_Wiegman
Door: Roland de Jong

GROEDE - De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt omdat in het Zeeuws-Vlaamse Groede een houtverstoking wat te groot was geworden. Dat meldt de politie via social media.


De brand woedde in de buurt van een camping aan de Voorstraat. Rond 15.15 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen om te blussen. De bemanning van een waterwagen uit Oostburg is ook opgeroepen om de aanwezige blusploeg te ondersteunen.

Aanvankelijk werd gemeld dat er sprake was van een brand in een caravan maar die informatie bleek niet te kloppen. Volgens de politie was er sprake van het verbranden van afvalhout."De boer had echter de intensiteit van het vuur wat onderschat waardoor het vuur oncontroleerbaar werd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij geen stookvergunning had", aldus de politie.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (7-10-2016 om 17:26)
Goed gedaan van de brandweer. De boeren moeten in de wintertijd en nu ook al veel snoeien en dus hout verstoken, maar een vergunning is daarbij wel vereist en noodzakelijk. En het moet goed gecontroleerd worden door de boer. Als die het echter midden in een weiland doet is het nog niet zo erg dan kan het niet overslaan.
Cookie-instellingen beheren