Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Persoon en hond te water Sint-Maartensdijk

Toegevoegd: 09-10-2016, 20.16 uur
Door: Roland de Jong

SINT-MAARTENSDIJK - De brandweer heeft zondag bij Sint-Maartensdijk een hond gered uit de Oosterschelde. Dat gebeurde dat melding was gemaakt van een persoon en een hond te water.


Omstanders sloegen rond 17.20 uur alarm nadat vermoedelijk een persoon te water was geraakt bij de Heideweg. De drenkeling zou in een watergang liggen en niet kunnen zwemmen. De brandweer rukte naar aanleiding van deze melding uit met onder meer duikers.

Nadat in de watergang niemand was aangetroffen werd verder gezocht in de Oosterschelde. De persoon die met de hond had rondgelopen bleek ongedeerd en inmiddels veilig op de kant. Hij had een poging gedaan om zijn hond uit het water te redden maar deze was mislukt.

Brandweerlieden zochten vervolgens met verrekijkers de omgeving af in een poging de hond alsnog te kunnen redden. De viervoeter bleek op een zandplaat voor de kust te zitten. De brandweer liet een boot te water om zo bij de hond te komen.

Eénmaal bij de zandplaat kon de brandweer de hond niet direct meer vinden. De plaat was immers onder water verdwenen door het opkomende tij. Rond 19.00 uur bleek het dier te zijn gaan zwemmen. De brandweer heeft de hond vervolgens kunnen herenigen met zijn baasje.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ina v dalen (9-10-2016 om 22:16)
fijn dat de brandweer dit allemaal gedaan heeft !! en een goed einde voor baas en hond. fantastisch, eindelijk weer eens positief nieuws, heerlijk!!
johanna (9-10-2016 om 22:08)
wat heerlijk dat hond en baasje weer zijn verenigd . bedankt voor het optreden van de brandweer . dit verdiend een pluim .
Cookie-instellingen beheren