Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 335 km

Bestuurder ongeluk A58 had gedronken

Toegevoegd: 10-10-2016, 09.36 uur
Het ongeval op de A58.
Het ongeval op de A58.
© Foto: Ricardo Kievit
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De bestuurder die gisteravond een ernstig ongeluk veroorzaakte op de A58 ter hoogte van Oost-Souburg reed onder invloed van alcohol. Het gaat om een 48-jarige man uit Vlissingen die zelf ook gewond raakte. Daarnaast raakten er nog drie inzittenden gewond.


Het ongeluk gebeurde op de rijbaan richting Vlissingen, vlakbij de afslag Ritthem. Door nog onbekende oorzaak raakte hier rond 18.05 uur een personenauto van de weg om vervolgens over de kop te slaan en in een droge sloot tot stilstand te komen. Twee personen werden door de klap uit de auto geslingerd.

Vanwege de hulpverlening werd de A58 richting Vlissingen afgesloten vanaf Middelburg. Er kwamen twee brandweerwagens, vijf ambulanceteams en een traumahelikopter ter plekke. Een tweede traumahelikopter was gealarmeerd maar deze is niet bij het incident zelf geland. Wel is bij het Shell-tankstation langs de A58 bij Arnemuiden een rendez-vous gehouden met de ambulancedienst.

Drie inzittenden raakten gewond. Het gaat om een 36-jarige man, een 35-jarige vrouw en een 50-jarige man, allen afkomstig uit Vlissingen. De 36-jarige man en de vrouw zijn met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Over de aard en de ernst van hun letsel is nog niets bekend.

De bestuurder heeft ter plaatse een blaastest afgelegd waaruit bleek dat hij had gedronken. Er is vervolgens bloed afgenomen in het ziekenhuis om te onderzoeken hoeveel de man precies had gedronken. Daarnaast zaten er volgens de politie ook nog twee honden in de auto. Deze zijn overgebracht naar een asiel.

De politie heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan. Bergingsbedrijf Kuzee is ingeschakeld om de auto te takelen. Rond 20.00 uur was de weg weer vrij.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (14-10-2016 om 00:21)
Gelukkig eens een keer geen onschuldige medeweggebruikers de dupe. Hoop dat de zuiplap er zijn leven lang iets aan over houdt. Wat zullen die honden geschrokken zijn, hoop dat ze ongedeerd zijn.
mar (11-10-2016 om 10:39)
Misschien hadden ze allen wel gedronken, zonder gordel en dan ook nog eens honden erbij. Ondertussen al weer een nieuw ongeval met beknelling. Wat is er weer aan de hand in de provincie..........
AFML (11-10-2016 om 05:03)
Alcoholslot is te omzeilen, hoge boetes helpen niet, je hebt geen rijbewijs nodig om te rijden, taakstraffen zijn ' zelf in te vullen'. In mijn optiek is er maar een oplossing - adequaat ingrijpen in de 'zelfsturendheid' door middel van een lobotomie.
Kees (10-10-2016 om 19:53)
Daarom ook op de achterbank de gordels gebruiken.
janse (10-10-2016 om 16:29)
Je gewoon aan de geldige snelheid houden is toch niet zo moeilijk. En vooral niet zuipen en daarna achter het stuur kruipen. Je brengt daar mee medepassagiers en jezelf in gevaar en ook andere weg gebruikers.
t Is wat (10-10-2016 om 16:24)
Dussss.... Nooit bij een dronken bestuurder in de auto gaan zitten.. Was volle bak trouwens: 4 mensen en twee honden. Gelukkig heeft hij niet meerdere auto's meegenomen in het ongeluk.... Bestuurder mag hopelijk voorlopig niet rijden?Beterschap voor allemaal.
Cookie-instellingen beheren