Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 264 km

'Vrouw met uitkering benadeelde gemeente voor ton'

Toegevoegd: 13-10-2016, 19.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een vrouw uit Goes die een uitkering genoot heeft volgens het Openbaar Ministerie de gemeente voor meer dan 100.000 euro benadeeld door het niet doorgeven van een verandering in haar woonsituatie.


De verdachte, de 52-jarige J. van 't H., hoorde donderdag voor het plegen van steunfraude een taakstraf van zes maanden en een taakstraf van tweehonderd uur tegen zich eisen. Tegen haar plaatsgenoot J. van H. (44) eiste de officier een taakstraf van 140 uur plus een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Zijn zaak werd bij verstek behandeld.

Van 't H., die zei zich van geen kwaad bewust te zijn geweest, wordt ervan verdacht tussen 2007 en 2015 Van H. onderdak, voeding en al wat dies meer zij te hebben verschaft zonder daar de gemeente Goes over te informeren. Zo zou zij de gemeente voor 104.000 euro hebben benadeeld. Van H. wordt verdacht van heling. De vrouw genoot een uitkering en elke verandering in de woonsituatie moet worden gemeld.

Uitspraak 27 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Prince (18-10-2016 om 08:41)
Wel lekker makkelijk om je hier anoniem en zonder bewijzen uit te laten over een ander, hebben jullie misschien zelf iets te verbergen?
Lientje Boterspaan (14-10-2016 om 20:40)
Die vent waar ik nog duizend euro van krijg komt anders wel weg met "sorry sorry, zo had ik het helemaal niet bedoeld". en daar moet ik het maar mee doen. Volgens mij declareert die ook enorme woonkosten terwijl die denk ik nog bij zijn moeder woont of op zijn werk eet en slaapt als die niet een duur hotel declareert voor zogenaamde zakenreisjes want vaak thuis is die niet.
Camiel (14-10-2016 om 19:14)
In Sint Jansteenin de geslechtendijk woont ook zo'n dame die iedere onderdak geeft. En niks meld bij uwv omdat ze in de wao zit en daar kan je alles maken wat je wilt.
maggie (14-10-2016 om 17:30)
ik ken er nog een die een uitkering kreeg en jaren dat haar vriend elke dag bij haar was en niet opgeven bij de gemeente. en nu ze alles op orde is heeft ze hem eerst leeggeplukt en hem uit haar huis gezet
Drica (14-10-2016 om 14:53)
Ik ben het niet eens met de gedachtengang van mensen die uitkeringsfraude plegen en daarbij denken dat de overheid niet moet zeuren want ze hebben er recht op etc etc Uitkeringstrekkers hebben elke maand de gelegenheid om een verandering te melden en gezien de opstelling van de vragen kan je zulke dingen niet vergeten. Ik heb veel meer moeite met mensen die anoniem op een nieuwssite klikken. Als je ballen hebt doe je het bij de juiste instanties.
Gijs (14-10-2016 om 11:15)
In de Beenhouwerssingel-Middelburg" woont" er ook een. Woningbouw en Belastingdienst weten het en doen er niets aan.
Cookie-instellingen beheren