Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 222 km

Politie deelt aangrijpend verhaal uithuisplaatsing

Toegevoegd: 14-10-2016, 14.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie op Walcheren heeft donderdag geholpen bij het uit huis plaatsen van een 7-jarig kind. De politie heeft een aangrijpend verhaal over de situatie gedeeld op Facebook.


Volgens de politie was bij Jeugdzorg de melding binnengekomen dat de moeder zo verward was dat ze niet meer voor haar kind kon zorgen. “Tevens waren zowel moeder als kind al meer dan een week niet meer gezien en kon men geen contact met ze krijgen”, zo schrijft de politie.

Nadat een rechter had bepaald dat het kind onmiddellijk uit huis geplaatst moest worden, werd geconstateerd dat er in het huis een hoop ongeopende post lag. Dat deed de alarmbellen rinkelen en er werd zelfs gevreesd voor het leven van de twee. “Hierdoor maakte men zich grote zorgen. Net voordat wij de melding kregen, had jeugdzorg weer getracht contact te krijgen, maar werd er niet open gedaan. Er gaat van alles door ons heen, hoe gaan we moeder en kind aantreffen, als er al enkele dagen geen contact meer met ze is geweest?”, aldus de politie.
 
Nog voordat de agenten ter plekke waren, werd gemeld dat zowel de moeder als het kind waren gezien. Daarna verdwenen de twee echter weer uit beeld. “Nadat moeder het doel van de komst werd medegedeeld door Jeugdzorg, ging moeder de woning meteen weer binnen. Jeugdzorg mag niet zomaar een woning binnen en moest dus wachten op de politie. Ter plaatse gekomen werden wij door moeder binnen gelaten en hebben wij de woning doorzocht."

"Hoewel het kindje kort hiervoor nog gezien was door jeugdzorg, vertelde moeder dat haar kindje er niet was. Wij zagen dat de woning sterk vervuild was. Etensresten en vuilnis overal. Er kroop allerlei ongedierte door het huis. Ook zagen we plukken haar op de grond liggen. Een woning die je niet leefbaar kunt noemen, al helemaal niet voor een kind. De zorgen van jeugdzorg waren meer dan terecht. In zo een omgeving hoort een kind niet op te groeien”, zo schrijven de agenten.
 
Het kind werd tot frustratie van de politie echter niet in de woning aangetroffen. “We hebben in alle hoeken en gaten van het huis gezocht, maar tot onze grote frustratie konden we het kindje niet vinden. We maakten ons grote zorgen, wat is er met het kindje gebeurd? We wisten dat ze niet ver kon zijn, de woning betrof namelijk een flat en jeugdzorg had het portiek in de gaten gehouden."

Via de moeder was niet te achterhalen waar het kind was. "Zij vertelde een verward verhaal over waar haar kindje was. Met meerdere eenheden hebben we daarom in de nabije omgeving van de woning gezocht naar het kindje. Bij een melding omtrent een kindje doen we toch allemaal een stapje extra! Uiteindelijk bleek het kindje bij een andere bewoner te zitten die zich van geen kwaad bewust was. Moeder had daar het kindje achtergelaten en gezegd dat deze even moest oppassen. Het kindje bleek gelukkig ongedeerd.”
 
Jeugdzorg heeft zich over het kindje ontfermd. Ook voor de moeder is passende zorg geregeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anna (19-10-2016 om 09:45)
Dit laat zien dat agenten meer doen da hardrijders treiteren, kruimeldiefjes vangen etc etc.ook zij zijn gewoon mens maar doen hun werk. Dit verhaal laat ook zien dat waarschijnlijk de sociale controle wat achter bleef, dan had er eerder gehandeld kunnen worden. Helaas is dit verhaal knoerthard realiteit! Ik weet de oorzaak en situatie niet van de moeder, oordeel niet, maar hoop dat moeder en kind snel in een opgeruimde flat onder begeleiding opnieuw kunnen beginnen
Jan (19-10-2016 om 05:04)
Ookal worden er geen namen genoemd, vind ik het erg dubieus dat de dienders hebben gemeend dit verhaal te moeten delen op facebook. Ik begrijp hiervan het doel niet van deze dienders. Als zij hiervan zo onder de indruk waren kunnen ze dit besprekenop hun werk. Of was het (on) bewust toch een reden om sympathie van de burgers te krijgen vvoorhun werk. Ik dacht dat de politie in Zeeland ook uitleg kreeg over het gebruik van sociale media?
Mark (17-10-2016 om 12:59)
@Erik Wat knap van je zeg....jij bent wel eens even een spellingswonder. Misschien zou je in de politiek moeten gaan. Veel lulle maar weinig daden. Ow nou doe ik het weer,..ik mocht geen lulle meer zeggen, beter zwetsen ,..ik zwets, jij zwetst , dat vind ik gezwets. Zwets toch niet zo stom man, met je democratie en je vrije land. Je maakt er een compleet ander onderwerp van. Dus nogmaals tegen @gent...laat die Erik en Gerard lekker zwetsen over andere onderwerpen en hun vrije land. Jullie hebben prima werk verricht dus laat je niet gek maken door die meningen, die zullen er altijd zijn. (Erik gooi jij ff de spellingscontrole over mijn tekst?)
Erik met de tweede (15-10-2016 om 10:17)
@Mark: Ten eerste ben ik niet helemaal gelukkig met je woordkeuze in je reactie, daar had je best (bijv.) het woord kletsen of praten voor mogen gebruiken en het is ook nog eens slecht Nederlands, want je bent de "N" vergeten! En Mark, volgens mij leven wij (gelukkig) in een vrij land, met vrije meningsuiting...dus iedereen mag zijn / haar mening geven. En ja...dan kan het zo zijn dat de meerderheid het daar niet mee eens is, dat heet democratie! En dan het plaatsen door de politie TOP! Het is goed dat er aandacht is voor dit soort schrijnende gevallen. Je moet voor alles tegenwoordig een diploma hebben, behalve ouder zijn!
Erik (15-10-2016 om 09:57)
@Cor: Die uitspraak "Als je je kind zelf ophaalt, ben je meteen een ontvoerder???" vind ik gezwets van de bovenste plank...JA dat ben je dan, geen enkele discussie over mogelijk! NIEMAND heeft het recht om eigen rechter te spelen....NIEMAND heeft het recht om (met geweld) een kind bij een moeder weg te halen (ontvoeren), maar dat geldt natuurlijk voor de moeder; die heeft niet het recht om een kind bij de vader weg te houden! En ja...ik weet het, er zijn vrouwen die hele smerige spelletjes spelen en flink de "leugendoos" open trekken, maar vergeet niet dat het kind (hopelijk) ooit in liefde verwekt / geboren is en het belang van dat kind ALTIJD voorop moet staan!
Cor (15-10-2016 om 01:55)
Je zal de vader van het kind maar zijn, dan sta je volkomen machteloos in Nederland! Als je het kind zelf ophaalt dan ben je meteen een ontvoerder ? ? ? Misschien eens aandacht aan geven als media en samenleving!
Cookie-instellingen beheren